El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs signa el compromís de vetar els partits homòfobs que va rebutjar firmar a Madrid
  • CA

Ciutadans ha signat el compromís del Pride Barcelona que obliga a “no pactar ni avalar” formacions polítiques que tinguin un discurs homòfob, necessari per poder participar a la festa LGTBI+. Segons han confirmat fonts del partit a l’ACN, la formació taronja s’ha adherit al manifest amb la signatura del grup parlamentari i aquesta nit assistiran a la recepció oficial. Així es desmarquen de la posició que Ciutadans va prendre a Madrid, on han optat per no adherir-se al manifest, que demanava no fer servir els partits que defensen una ideologia d’extrema dreta -com Vox- per a governar, i no podran participar amb carrossa a la festa. Des del PPC han manifestat que no els ha arribat cap compromís per signar. Amb aquesta posició, no hi participaran, com ja és habitual.

Des de Ciutadans han explicat que participaran en les diferents jornades i esdeveniments del Pride Barcelona, també amb carrossa, com porten fent des que es va fundar el partit. Han formalitzat la inscripció i també el compromís en la “lluita contra l’odi, la discriminació i els discursos homòfobs”. També s’han reafirmat en el compromís de treballar per al desplegament de la llei 11/2014 dels drets del col·lectiu. Tot i haver-se adherit al manifest, Ciutadans afirma que el que avala el seu compromís són les seves propostes i la feina a les institucions. “No deixarem de persistir en la defensa dels valors de la igualtat i la llibertat”, han afegit.

L’assemblea de les entitats socials que organitzen l’acte van acordar per unanimitat prohibir l’accés a l’esdeveniment als partits polítics que no es comprometin a vetar les formacions homòfobes. També es va acordar que no hi haurà polítics a la capçalera de la manifestació central de l’esdeveniment -on hi haurà una pancarta enfocada als drets de les famílies LGTBI- i que la participació dels partits que sí hi puguin assistir estarà limitada a un representant amb càrrec electe de cada institució, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació, la Generalitat i la Catalunya, que no prendran part de la lectura del manifest a l’escenari principal.

El Pride Madrid va posar especialment complicada la participació dels partits de dretes, que han pactat governs amb Vox. Des de Ciutadans Madrid confien que el Col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals de Madrid (COGAM) “rectifiqui” i “no exclogui ningú”. “L’any que ve l’Orgull serà un dia de llibertat on no s’obligarà a ningú a firmar els documents polítics ni es demanaran carnets”, han assenyalat des de la formació taronja, on es desitja que es tingui només en compte la reivindicació de la llibertat, la igualtat i els drets LGTBI. A la festa de Madrid sí que hi podran participar, amb carrossa, el PSOE, Podem, Mas Madrid i UPyD, que s’han adherit al compromís.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa