Crítiques ferotges al cartell de la Diada per un error gramatical i la falta de símbols nacionals

Els usuaris també han criticat la falta de simbolisme català

El cartell de la Diada d’aquest any ha rebut moltes crítiques a les xarxes per una falta gramatical en el vers triat pel Parlament que l’encapçala. Concretament, es tracta del vers de Pau Casals “Som fulles d’un mateix arbre, i l’arbre és la humanitat”. El problema que han assenyalat multitud d’usuaris de Twitter és que els responsables del cartell no s’han adonat que després de la paraula “arbre” no hi ha d’haver cap signe de puntuació, ja que no es pot separar el subjecte del predicat amb una coma.

A banda de la falta gramatical, els usuaris han criticat la falta de simbolisme català. “Les paraules Diada nacional gairebé ni es veuen, com difuminades, esborrades”, assenyala un usuari que lamenta “l’abstracció i allunyament” del concepte nacional català. Altres, es queixen que no hi hagi cap senyera ni cap símbol que recordi Catalunya i apunten que “sembla un cartell dels comuns”. Alguns escriptors i periodistes coneguts com Màrius Serra, Pilar Rahola o Empar Moliner s’han fet ressó de les crítiques, que s’han estés per Twitter des que s’ha donat a conèixer com és el cartell.

Comentaris

  MHP 08/09/2021 5:27 pm
  Com es possa la penya per una xorrada. El cartell, preciós, fet per tots els catalans.
   Pere 08/09/2021 5:43 pm
   Molt d'acord, serà que no hi ha temes més importants que el fer de posar o no una coma. Com deia la meva iaia: "poca feina redéu"
   Español 08/09/2021 8:20 pm
   Catalanufo, será para tu madre, soy de VOX y con mucha honra, a mi no me hase ninguna gracia ni es para mi este cartelucho a encima de una fiesta regional deplorable. Escribid en cristiano, macho, la lengua de este hermoso país, España.
    ????? 08/09/2021 9:17 pm
    En qué idioma escribes?
  Catalanòfobs sense més és el que són 08/09/2021 6:06 pm
  El cartell ni és preciós ni respecta la gramàtica (nivell secundària i opinadors espanyolistes). I no només no està fet per als catalans, sinó que està fet per desnacionalitzar el país, per amagar tots els símbols nacionals i per consolidar l'espanyolisme i la renúncia més vomitiva, com ja van fer versionant els segadors. Ideologia de traduiria barata en un cartell que podria haver promogut la Colau o el PSC. Fàstic de partit de venuts.
  Tripartit no, gràcies 08/09/2021 6:23 pm
  Que potser l'han encarregat a Ferrovial el disseny d'aquest cartell els d'ERC ?
  LlunyDeCat 08/09/2021 6:37 pm
  El Règim Col.laboracionista de l'Ocupant Espanyol és així: el podem resumir amb el que han fet amb aquest rètol.
  Cal dir-ho 08/09/2021 7:11 pm
  Els catalans no podem ésser tant perepunyetes en el què fem nosaltres i alhora permetre que l'estat espanyol faci coses increïbles davant els nostres nassos, com espiar il·legalment polítics i altres persones catalanes a fi i efecte de redactar de forma prospectiva informes policials de les forces d'ocupació; detencions sense cap prova amb "acusacions" de terrorisme; que des de Madrid forcin les autoritats locals a decidir, amb preses i supremacia, modificacions a l'aeroport del Prat de Llobregat que cap autoritat del país ha demanat com a urgent; que ens trepitgin la nostra llengua i no fer-hi res; que els espanyols facin judicis farsa per a condemna i engarjolar polítics i líders d'associacions innocents per part del lawfare de la justícia espanyola; pagar alhora dues televisions públiques i alhora dir que la CCMA no té prou mitjans i criticar-la per aquest fet; deixar, no queixar-se ni fer res, que el dia que s'acaben els peatges, amb tota la barra l'estat espanyol inauguri l'enllaç començat fa 15 anys a Castellbisbal entre l'AP7 i l'A2... Seguim ?
  Que cursilería! 08/09/2021 7:17 pm
  Nuevo estilo institucional para una Cataluña cumbayá.
   Un rodolí ha, ha, ha 08/09/2021 8:09 pm
   Ja ha fotut la pixarada i ha marcat l'entorn l'espanyolet ximplet de torn.
    Cómo me has contestado. 08/09/2021 9:23 pm
    Mira, es eski de turno!
    Porque me has contestado, te contesto. 08/09/2021 9:31 pm
    Anda mira, un eski confundido!
  Jeroni Munyós 08/09/2021 7:21 pm
  No pot ésser. Queixar-se per un cartell "neutral" i / o per una "coma", mentre ens la foten cada dia des d'Espanya per tots cantons, diu molt del què som i perquè portem més de 300 anys de retard en aconseguir la independència política del nostre país. Queixar-nos sempre del què fem o no fem, mentre des de l'estat espanyol fan de tot cada dia per humiliar-nos, desunir-nos, fer-nos trampes, fer-nos desistir de reivindicar la independència, espanyolitzar-nos... Desperteu-vos ! Si no us agrada el cartell, motiu de més per a que l'any vinent puguem aconseguir fer efectiva la independència, mentre enguany podeu feu servir el cartell d'un altre any que us abelleixi més i problema resolt.
   No saber veure més enllà dels peus 08/09/2021 9:18 pm
   Sigues capaç d'anar més a fons. No som independents precisament perquè tenim polítics que tenen com a objectiu el que representa aquest cartell, que és una Catalunya sense nació plenament espanyolitzada i sense rastre de catalanitat. Si no ets capaç de veure l'enemic a casa et passaràs 300 anys més queixant-te dels espanyols sense adonar-te que els tens aquí governant a la Generalitat.
  Tal com raja 08/09/2021 7:47 pm
  A què esperen per rectificar i escriure'l correctament?
  No és pas possible 08/09/2021 8:14 pm
  En un país que escriure en la llengua pròpia del país amb un munt de faltes i barbarismes, quan no es passa directament a l'espanyol, això si ben escrit i consultant correctors i diccionaris quan cal, per a què no ens facin mofa, ara ix una article sobre una coma, la qual la majoria de lectors que escriuen estirabots ni se n'havien adonat. Tant de bo els que escriuen català únicament fessin aquesta mena de "faltes". Tot aniria millor en qüestió de llengua i de país en general.
  Pepe 08/09/2021 9:07 pm
  Això demostra una cosa, que no hi ha partits pro independència al Parlament. Tots son del 155.
  Fora el cartell 09/09/2021 9:51 am
  Qui ha colat aquest cartell d'11 de setembre a la Generalitat o qui se l'ha deixat "colar"? Sembla la confirmacio de " no estem per tonteries".
  Simbologia 09/09/2021 9:55 am
  L', ocellet xiulant es fa l'orni. Xiula com dissimulant, com "hem tret tot símbol nacional català com qui no vol la cosa". Jo diria que l'ocellet no simbolitza la cançó popular, sinó a la mateixa ERC i a Aragonès en concret.
  Jose 13/09/2021 9:45 am
  És cert. Escriure bé el català no té importància. El que sí te importància és que els salaris del President i Consellers de la Generalitat doblin els salaris del President i Ministres del govern central.

Nou comentari