Crida a la vaga del món sanitari el 7 de juliol en desacord amb la paga pel covid-19

El sindicat USOC considera que una compensació diferenciada en funció de la categoria és “injusta, classista i sectària”

La Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC) ha fet una crida al sector de la sanitat perquè faci vaga el pròxim 7 de juliol com a protesta per la gratificació extra que el Govern abonarà als treballadors que han estat a la primera línia de la lluita contra el coronavirus. A parer del sindicat, “està clar” que aquesta decisió de compensar els professionals “per categories” és “injusta, classista i sectària”, per la qual cosa considera que el reconeixement de la feina de tots els treballadors per igual “és de justícia”. La formació també opina que “posar preu a la vida” dels professionals sanitaris en funció de la categoria és una “autèntica baixesa moral”.

USOC subratlla que la covid-19 “no fa distincions” i es pregunta “per què el Govern de Catalunya sí”. I afegeix que la sanitat “no té treballadors de primera i de segona”, perquè la sanitat “funciona per equips de treball” on tothom és “important i imprescindible”.

Nou comentari