Els Agents Rurals han determinat que l’incendi de Roses podria haver-se originat per una crema de restes vegetals mal apagada a la zona del Mas Oliva. El cap del cos a l’Alt Empordà, Xavi Rodríguez, ha avançat que estan investigant si la crema s’havia comunicat a les autoritats pertinents i a quina hora va començar, ja que a les 10.00 es va activar el Pla Alfa 2 que prohibeix aquesta mena d’actuacions. “

Ho estem investigant i, fins i tot, podria ser anterior i si va quedar una petita brasa, amb el vent hauria pogut revifar“, ha dit Rodríguez. “S’ha de tenir en compte al cim ahir hi havia cops d’entre 80 i 100 quilòmetres per hora“, ha remarcat. “Estem treballant en aquesta hipòtesi, però encara no podem confirmar-ho”. L’incendi, que al migdia continuava actiu, ha cremat unes 400 hectàrees, segons els càlculs dels Agents Rurals, que ha rebaixat la xifra de 500 hectàrees afectades que s’havien donat inicialment.

Un hidroavió participa a les tasques d’extinció de l’incendi / ACN

Preocupa el flanc dret

Els Bombers intenten controlar el flanc dret de l’incendi, a la zona de Montjoi, que preocupa perquè el vent està provocant algunes revifalles. Un centenar d’efectius, una vintena d’unitats d’aigua i diversos mitjans aeris participen de les tasques d’extinció. Al migdia dos hidroavions de més capacitat s’han afegit a les tres aeronaus que treballaven des de primera hora del matí, ja que durant la nit era impossible per la mala visibilitat.

El foc es va declarar poc abans de la mitjanit de dilluns a la zona de Mas Oliva i s’ha propagat ràpidament cap a Montjoi, al Cap de Creus, empès per la tramuntana. L’incendi ha obligat a confinar una vintena de persones a Cala Montjoi i Cala Jòncols, que ha hagut de ser reallotjades en hotels. Els Bombers van rebre l’avís a les 23.15 i han mobilitzat unitats del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF), de l’Equip de Prevenció Activa (EPAF) i del Grup Operatiu de Suport (GROS).

Nou comentari

Comparteix