El setge a les persones que no estan vacunades s’estreny. L’aplicació del passaport Covid, que implica haver de mostrar l’estat vacunal o una prova negativa per poder accedir a bars, restaurants, gimnasos i residències de gent gran, ha mobilitzat els darrers dies milers de persones que tot i haver tingut temps de vacunar-se abans no ho han fet fins que l’administració no els ha imposat el veto en àmbits d’oci. Aquesta situació ha desembocat en una afluència més gran de persones als punts de vacunació massius que el Departament de Salut tot just està reactivant, també per administrar les terceres dosis.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, explicava en una roda de premsa aquest dijous que s’havien produït escenes de violència i agressivitat entre persones que estaven a la cua per inocular-se la vacuna en el punt de La Maquinista de Barcelona i que una de les infermeres del dispositiu li havia explicat que el personal havia passat “por”.

En la mateixa línia, la directora del CatSalut, Gemma Craywinckel, ha admès aquesta setmana que en aquest nou operatiu de vacunació s’estant produint algunes incidències pel que fa l’ordre públic i que han hagut de demanar ajuda a policies locals per gestionar les cues. Un problema que s’han trobat és que centenars de persones sense cita s’acumulen a la cua a les 20 hores, que és l’hora de tancar.

Aquesta nova fase del procés de vacunació està tenint característiques diferents a les anteriors, amb situacions de conflicte. La diferència? Han quedat exposades les persones que no és que no es vacunessin per una convicció ideològica ferma, sinó perquè no s’hi han vist forçats fins ara. “Molta gent es veu exclosa de molts ambients d’interacció social i és trist que algú es vacuni per anar a la discoteca”, comenta el psicòleg relacional Enric Soler, tutor del Grau de Psicologia de la UOC. Aquest psicòleg considera que la motivació per vacunar-se ha de ser “voler estar més protegit del virus i col·laborar en un procés solidari que implica tota la societat“.

Dos tipus de tarannàs

L’agressivitat que es pugui veure ara en algunes cues està generada perquè hi ha qui finalment va a vacunar-se amb la sensació d’estar forçat i, en conseqüència, ho veu “com un càstig”. “Això diu molt de la societat en què som: per una banda, ens queixem que ens tracten com nens petits, però perquè ens tractin així nosaltres també hi hem d’estar implicats, i també haurem d’actuar com a nens petits”, comenta el psicòleg.

Des del punt de vista de la psicologia es poden distingir dos tarannàs: el dels que s’han vacunat quan es va obrir la seva franja i el dels que han esperat fins al darrer moment: “La gent que està vacunada des de fa sis mesos ha assumit el risc de posar-se la vacuna sense saber si és efectiva, però van fer una reflexió interna i van decidir; els que han procrastinat han donat l’esquena al que estava passant, és un tipus de tarannà diferent, que reacciona projectant les ansietats contra els altres quan se’ls col·loca sota pressió”.

Des del punt de vista d’aquest psicòleg, vacunar-se a temps responia a una motivació positiva “d’autoempoderament i altruisme”, però si aquesta motivació és haver-se de desplaçar a un punt de vacunació “perquè et veus sotmès a restriccions que no estàs disposat a admetre i per obligació aleshores ho fas a contrapèl”. “El que resulta inquietant i perillós és que hi hagi un gruix tant important de persones que es vacuni obligadament enlloc d’assumir les conseqüències de no vacunar-se, on la mínima no és que no entris a la discoteca, sinó que et carreguis a la teva àvia, que et moris o acabis a la UCI”.

Espai de vacunació massiva de l’Espai Mercat de Tàrrega amb gent descansant després de ser vacunats contra la covid-19 / ACN

Soler encara troba més diferències entre els dos col·lectius: “El primer és empoderat i ha fet una reflexió i l’altre promou el model patriarcal i paternalista, assumeix que només anirà a vacunar-se si l’hi obliguen”. En aquest cas no es tracta de la situació de persones que no es vacunen per conviccions sòlides. El psicòleg creu que els que ara corren a vacunar-se mostren “immaduresa” pel que fa al concepte “de l’autocura personal”. “No és que cregui que s’hagi de convèncer ningú perquè es vacuni, el que no em val és no vacunar-se fa sis mesos i ara vacunar-se perquè no tenen cap altre i no poden entrar a la discoteca”. El professor de la UOC afegeix que “hi ha un gruix de gent més jove que, per una banda rebutja el paternalisme, però amb aquesta actitud el reforcen: transmeten el missatge que no era un tema de maduresa individual i autoreflexió sinó deixadesa”.

Discussions familiars

Els no vacunats i les restriccions que s’estan trobant poden ser també una font de conflictes familiars en les festes de Nadal. De moment no hi ha restriccions com les de l’any passat i es preveu que moltes famílies recuperin la normalitat de trobar-se amb grups de familiars que fa temps que no veuen. Serà un Nadal “distret”, opina Anna Romeu, presidenta de la Secció de Psicologia d’Emergències del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya. “Tots els indicadors mostren que ens hem de vacunar, no podem abaixar la guàrdia des d’un punt de vista sanitari, ens hem de seguir protegint i aquesta és la primera norma que ha de prevaldre en totes les reunions amb persones i si un no està segur d’estar bé en un lloc té tot el dret de dir que no hi va”, defensa la psicòloga. “Parlant la gent s’entén —afegeix—, les coses com més clares es diguin i obertament s’exposin més fàcil són de gestionar”.

Sigui en una cua per vacunar-se o sigui en un àpat de Nadal el que s’ha de fer, opina Romeu, “és fomentar el respecte” i també cal preservar el dret de les persones a no vacunar-se. “El que s’ha de fer és complir la llei i aquells que van a vacunar-se ara és perquè ells ho han decidit pels motius que siguin”. La psicòloga creu que no es pot permetre ser desconsiderats amb el personal sanitari. “S’ha de demanar respecte als professionals i les altres persones que estan a la cua, la força del grup ha de prevaldre i a ningú se l’obliga a estar allí”, subratlla l’experta.

“Amb les normes passa això: podem parlar de paternalisme o també es pot anomenar crear un consens comú, tenim unes normes i no hem d’estar d’acord amb totes; jo em sento capaç de conduir a més de 120 per l’autopista, tinc un cotxe que respon, però la norma diu que no passi de 120, jo decideixo assumir les conseqüències de cada acciío”. La psicòloga reitera que “hi ha d’haver un limit en tot i la convivència social es basa en normes que pots c omplir-les o acceptar les conseqüències de no fer-ho”. Romeu opina que el Nadal i la vacuna serà un motiu de discussió familiar. “Sempre hi ha coses pendents i recances, la vacuna pot convertir-se en l’excusa, el detonant ideal dels enfrontaments latents que puguin sorgir”, conclou.

Les primeres dosis es disparen de nou

Les dades de vacunació s’han disparat d’ençà que es va posar en marxa el passaport Covid. Segons les dades del Departament de Salut, en una setmana gairebé s’han doblat les primeres dosis administrades. Si del 16 al 22 de novembre es van posar 15.850 dosis, del 23 al 29 de novembre se n’han posat 28.050. El CatSalut ha dit que en el nou procés de vacunació es deixarà també l’opció de sense cita, però s’estipularà una franja i es facilitarà informació sobre les dosis que queden per administrar en aquesta modalitat. Salut demana a les persones que per facilitar l’operativa demanin cita a través de la web, de manera que l’activitat pugui estar programada.

El conseller Argimon i múltiples experts s’han expressat en contra de la vacunació obligatòria perquè troben que pot ser contraproduent. No obstant això, el debat sobre aquesta mesura està obert. Aquesta setmana Alemanya ha anunciat la intenció de fer la vacunació obligatòria i la discussió també l’ha posat damunt la taula la Comissió Europea.

Comentaris

  Joan Desembre 03, 2021 | 21:22
  Esteu acusant i insultant als no vacunats de monstruositats. Sous uns feixistes. Deixeu que cadascú faci el que vulgui amb el tema d´injectar-se el que vulgui. No vingueu amb altruisme ni solidaritat. Molts vacunats o van fer per por, no per altruisme. Cadascú es lliure de refusar o no una vacuna. Es sagrat. I la societat, ni el món ni ningú depen d´ aquestes incoculacions. I tu, que cada dia poses els ingressats a les UCIs, per ser profressional hauries de posar quants estan vacunats i quines franhes d´edat. Per cert, esta moderant molts els teus escrits, amb les mentides que has arrivat a dir.
   Mikelet Desembre 03, 2021 | 22:24
   Tu que creus, que el vaccí fa mal o bé? Et mires les dades (que diràs que han estat manipulades? Saps xque ara mor menys gent; és x l'esperit sant? Saps xque haven-t'hi molts contagis, les UCIs estan més buides? Em contestaràs com fan tots els que pensen com tu. També hi ha els terraplanistes que diuen que les fotos de la terra des de l'espai son manipulades. Sou uns INSOLIDARIS. I la meva llibertat a no aumentar la meva probabilitat de ser contagiat x la gent com tu? I l'impacte dels no vaccinats, a la sanitat pública?
    Joan Desembre 04, 2021 | 10:31
    Si em dius que hi ha 140 ingressats a les UCI, del quals, per exemple, 100 són no vacunats i 40 vacunats, doncs me les crec. O no savem ja fer ni confiar en aquests petits càculs? Si em manteixes amb aquests petits recomptes doncs llavors ja si que no tenim solució com a societat. Insolidaris? hi ha milers de maneres més de ser solidari; si realment busques ser solidari. Impacte a sanitat pública? anem als detalls? els obesos, els que fumen, els que mengen merda processada, els que tenen accidents a més velocitat del limit, els hem de privar també de la sanitat quan la necessitin? Et recomano que llegeixis una mica més; per exemple el pacte de Nuremberg és només un parell de pàgines. També pots llegir premsa internacional i més profressional que diuen la realitat; agradi a qui agradi. A partir d´aquí el lector que pensi el que vulgui.
     Mikelet Desembre 04, 2021 | 11:41
     Que si, que si. Es la resposta tipus que m'esperava. Res de nou.
      Joan Desembre 04, 2021 | 16:42
      ¿?
      Joan Desembre 04, 2021 | 17:38
      Voste perdoni. Llavors que és el que no entens?
     Martí Desembre 04, 2021 | 12:05
     joan, em sembla que els malalts de la UCI per covid o els que propaguen més el virus són majoritàriament no vacunats. No em quedo amb les notícies que llegeixo però. Aquesta dada es pot veure fàcilment. Perquè no paren de sortir notícies d'aquestes. Pel que fa als altres tipus de malalts que perjudiquen la sanitat publica, doncs no crec que sigui just comparar la població grassa amb una pandèmia, una pandèmia te un impacte molt més gran que el de la població grassa, per tant és obi que s'hagi de prioritzar la emergencia de la pandèmia. I sobre la vacuna, no comporta cap perjudici, és una millora de qualitat de vida, et fa més segur a tu i a tota la població, no hi ha cap motiu per no posar-te la
     fat boy Desembre 04, 2021 | 13:10
     Tu no entens el que vol dir "malaltia infecciosa", oi?. Els heroinomans o els cancerosos no infecten als altres.
     Nuria Teixidor Desembre 04, 2021 | 21:00
     Mare meva quin desgavell ple de contradiccions per justificar el que no és justificable . Ves a les ucis a veure que passa, i llegeix el prec dels de la teva línea que degut a que agafen covid, ARA (ARA és l'hora), quan estan ingressats greus, demanen perdó pel mal que han fet negant l'evidencia des de la més estricta ignorància. Per cert, si tens fills, els vares vacunar? O si en vols tenir, els negaras les vacunes?
      Estulta Desembre 05, 2021 | 12:27
      Potser si no barregessis naps i cols deixaries de demostrar la ignorància que pretens en els altres.
     Covidiano negaci Desembre 05, 2021 | 21:05
     Joan, millor no tractar de fer que pensen per ells mateixa. Tenen massa por i el cap rentat. I sempre surten amb els mateixos arguments, comprats de les farmacéutiques. Hi ha doctors en contra de tota aquesta farsa, pero de seguro que no ho saben, o els tracten de destrellatats.
    mikelet pensa Desembre 04, 2021 | 19:43
    Mikelet vacunat o no pots contagiar i ser contagiat. Només que si estàs vacunat posiblement la malaltia et serà més lleu. No diguis coses que no son: els vacunats contagien i aquest serà el problema ara.
    Jo Desembre 14, 2021 | 21:23
    Tinc una veïna que treballa a Can Euti, avui hi han 17 ingresos positius covid, 12 son vacunats, aixó no ho diuen al TN, al TN manipulen I menteixen. #Desperta
   fat boy Desembre 03, 2021 | 22:45
   Vaja que els no vacunats tenen dret a fer el que els rota i els vacunats han de correr el risc de que els infectin i, a mes, si els no vacunats es posen malalts de covid els altres han de pagar la factura medica per salvar-los el cul. Ole tus huevos, capao.
    Puto fatxa Desembre 04, 2021 | 09:37
    Mira, gros inflat de tu mateix, a tu també t'haurem de pagar l'obesitat mòrbida. D'entrada tu com a vacunat pots contagiar tothom igual que la resta, i en segon lloc, que no paguen impostos els que no es volen inocular les malanomenades vacunes? Decidiràs tu per ells a quins serves tenen dret malgrat pagar-los tots igual que la resta?
     fat boy Desembre 04, 2021 | 13:08
     Paguen impostos per curar les seves malalties, les infeccions causades voluntariament als altres no les paguen ells, les hem de pagar els altres, i aixo si que no. Cabronassos.
    Ricard Desembre 04, 2021 | 11:01
    Els vacunats infecteu igual. Suposo que ja ho sabies. Lo demés són romanços
     fat boy Desembre 04, 2021 | 13:04
     No, no es veritat.
      jaum Desembre 04, 2021 | 19:48
      fat boy es veritat, infecta tant un vacunat com un que no i si per vacunat va tranquil potser més i tot.... però si estàs vacunat la malaltia es més lleu generalment
   Tano Desembre 04, 2021 | 06:06
   Perdona noi, però no saps ni el que xerres. Quan et toqui anar a la UCI, i les passis putes, i no te'n surtis, llavors no et queixis. Els anti-vacunes sou personatges, que la solidaritat no sabeu ni el que vol dir. Doncs au segueix com et sembli i allà tu, es la teva vida, però si un familiar molt i molt proper a tu s'hagués mort de Covid, pensaries d'un altre forma.
    Crèduls Desembre 04, 2021 | 09:54
    Hi ha gent que s'ha mort de covid i també hi ha gent que ha mort per les vacunes. Segons el recompte oficial (FDA i similars) prop de 20.000 persones. I això són els números oficials. Aquestes "vacunes" que en realitat no ho són (saps que van modificar la definició oficial de vacuna per poder encabir-hi aquests compostos?), han generat elles soles més reaccions adverses (860.000) que tota la resta de vacunes reals des de 1990 (dades oficials), amb prop de 30.000 casos d'incapacitats permanents, a més dels morts. Em diràs que comparativament amb els morts per covid encara són números baixos, però aquest números només mostren efectes a curt termini. I com a mínim hauries d'entendre que hi hagi persones que en desconfiïn i no es vulguin inocular això. Encara menys quan el fet de vacunar-se només disminueix el risc, però aquest continua sent força alt, com demostra el 70% de vacunats que hi ha actualment ingressats. Finalment la vacuna, que ara ja diuen que només serveix per sis mesos, només aporta una reducció de casos greus i mortalitat, no evita el contagi, s'estima que pot ser ineficaç davant de les noves variants, i es desconeix del tot els seus efectes a mig i llarg termini, malgrat que ja hi ha molts casos reportats de danys comprovats en òrgans vitals com el cor, el fetge i el teixit neuronal. Com cada cop que un medicament s'ha demostrat perniciós per a la salut (i n'hi ha hagut molts), passaran anys abans els fets esdevinguin incontestables i l'OMS, la FDA i tota la resta hagin de reconèixer "l'error", però aleshores el negoci ja estarà consumat.
     Lo Terralti Desembre 04, 2021 | 14:16
     Molt interessant el que dius. Ojaladeu que, l’aportació teva, la desenvolupés més els governants i diaris.
   Ricard Desembre 04, 2021 | 10:58
   Totalment d'acord. Això cada cop és sembla més amb els que feian els nazis als jueus. Segregació i culpabilitzacio de totes les plagues bíbliques. Dir que els no vacunats son un perill és ser un fill de sa mare. Un no vacunat no está malalt i per tant no transmet res. Això acabarà molt malament.
   vado Desembre 05, 2021 | 01:05
   Al marge del criteri personal per decidir vacunar-se o no, és un fet que les responsables de salut pública creuen que vacunar-se es adequat per la salut pública. Finalment també han decidit una nova estratègia per disminuir la difusió de la pandèmia, és el passi Covid per anara a llocs tancats amb molta gent i on es va sense mascareta. Una mesura ( si funciona) menys perjudicial per a la llibertat de moviments i la economia que les restriccions generals de mobilitat o de funcionament de determinades activitats considerades com de risc per l'expansió de la pandèmia. De fet aquestes restriccions (i més amplies) s'apliquen els fumadors o també s'impedeix la conducció a gent que a ingerit determinades quantitats d'alcohol.
  Dan Desembre 04, 2021 | 01:30
  No estic vacunat ni ho estaré, ja n'estic fart del discurset de mirar pels altres, deixeu que la gent prengui les seves decisions.
   Tano Desembre 04, 2021 | 10:08
   Ves a cagar a la via noi.
   bs Desembre 04, 2021 | 13:35
   espero que t´infectis
    jaum Desembre 04, 2021 | 19:45
    pots infectar vacunat. No per estar o no vacunat deixes d'infectar. No desitgis a ningú el que dius, demostres estar malalt però del cap, per raó que tinguis en defensar la vacunació massiva absoluta.
  Pornografia obscena de la por Desembre 04, 2021 | 01:37
  Aquesta gent es, per sort, irrecuparable. Busqueu un video "la clave cultural" i veureu com una exministra espanyola de sanitat no suporta la veritat, veritat q no nomes no volen escoltar, si no q com talibans furibuns rebutgent talment com fanatics religiosos de la santa vacuna covidicia! I el més patetic es el tonet aquest paternalista, perdonavides... de repetir com lloros: es que son gent mal informada, es que son uns frikis, es que els tenim que convencer (a la força es clar) i etc... semblen feixistes espanyols dient el mateix contra els indepes: es que estan mal informados, es que estan abducidos po tebetre, es q adoctrina a lo ninyos en las escuelas, es q... aquests talibans nomes parlen de "els expers" pero ningu no dona mai cap nom, en canvi els critics amb la terapia genica aquesta disfressada de vacuna per la insoportable propaganda 24/7 hi ha informacio a WEBS GOVERNAMENTALS PER ABURRIR I PER VEURE Q ES EL CONTRARI DEL Q LLOREJENT DIA I NIT: LA COSA AQUESTA CREA MÉS MORTS Q LA MALALTIA. A més els alts funcionaris dels USA no estanran mai obligats a injectar-se i etc etc etc etc etc...
  Joan de Sant Andreu Desembre 04, 2021 | 08:01
  Primer de tot dir que estic vacunat. A comtinuació demanar que l altruisme que proclames, dimiteixes de qualsevol càrrec que comporti adreçar-te a la resta de gent donant la teva opinió com a dogma del que és bó o dolent; del que és seriós o infantil. Al menys fins que la teva capacitat d anàlisi sigui tan superficial. Pena em donaries si no fos pel mal que persones com tú poden fer a canvi d un minut de glòria. Per altruïsme, si us plau, no parlis de manera tant supèrflua i infantil.
  Gironí Desembre 04, 2021 | 08:11
  A casa estem vacunats tots, ja fa mig any. Per convicció. Però cal admèter que, amb el reguitzell de normatives absurdes i incoherents que s'han dictat, el dubte i el recel tenen el camp adobat.
  Són psicòpates, no pas psicòlegs Desembre 04, 2021 | 08:24
  Aquests psicòlegs no passen de simples ideòlegs de part. Quin nivell d'estultícia! Primer, haver de dinar quan treballes lluny de casa no és oci, panda de rucs! Segon, qualsevol psicòleg de debò sap de l'enorme necessitat de socialitzar que tenen les persones putejades tota la setmana amb feines de merda. L'alliberament d'anar amb el amics a una discoteca o simplement sortir a sopar o a un local no és un caprici. Per a algunes persones és el contrapunt que els permet aguantar la pressió de la setmana. Això un psicòleg no ho sap? I ho contraposen a "carregar-se l'àvia"? Quina baixesa. Que encara no saben que un vacunat pot contagiar l'àvia igual que un vacunat? No són psicòlegs. Són mentiders compulsius triats per aquest sociòpata a sou. Un veritable psicòleg mai estigmatitza. És el primer que t'ensenyen.
   Tano Desembre 04, 2021 | 10:11
   Un altre pixant fora de test
    La mare del tano Desembre 04, 2021 | 12:53
    Ja saps que no ets més que un merdós integral, fill meu? No saps més que desqualificar els comentaris raonats dels demés. No tens un puto argument ni una puta neurona. No m'estranya que les vacunes no et facin mal, ja tens el cervell podrit.
  Albert Desembre 04, 2021 | 08:27
  Jo no em vacuno d’aquesta vacuna, de la que ningú es responsabilitza si em provoca un efecte negatiu a la meva salut, a curt, mig o llarg termini. Estan fent servir la població com a conillets d’indis. A mes, cada dia es mes clar que no serveix per combatre la Covid. I cada dia es mes clar que hi ha altres intencions darrera la brutal pressió per vacunar-se. No anem bé… Aviat arribaran els guetos i els camps de concentració per a nosaltres…
   Tano Desembre 04, 2021 | 10:12
   Quin poc cervell que tens noi.
    Joan Desembre 04, 2021 | 11:48
    Sembla que tu ten´s la veritat absoluta. Quina sorts els que viuen amb tu.
   Menys mal q els espanyols son messels i els catalanets els primers i aixó ens salvara de "vacunes" iobligatories sense fi... i si no caldra guillar d'aci. Desembre 04, 2021 | 19:24
   i per els que els roti: https://www.globalresearch.ca/disturbing-details-emerge-inside-australian-quarantine-camps/5762746 al canada també en hi han, a Alemanya ja hi ha comerços amb inscripcions de "vacunats no" com a l'Alemanya nazi hi havien "jueus no" i es q la imbecilitat humana es quelcom repetitiu.
  Pobre diable Desembre 04, 2021 | 08:52
  Aquest paio realment és un obsés, o escriu subvencionat per una farmacèutica o com a quota per rebre la subvenció de la Generalitat. És monotemàtic. No para de falsejar la realitat. És com la seva creuada particular. No importa que les dades cada cop més demostrin que el seu discurs de sonat no s'aguanta per enlloc. Ell erre que erre. Tio, estàs malalt. Podrit pet dins. Ets un pobre ningú amargat que es crea enemics ficticis per donar sentit a la seva vida. Tu sí que necessites anar al psicòleg, o encara millor, de dret a un psiquiàtric. Confina't de per vida, perquè la merda que portes al cervell no hi ha vacuna que la curi. O prova amb una lobotomia.
  L'Odi Desembre 04, 2021 | 09:42
  Que es vacuni Pujol!
  Ja Desembre 04, 2021 | 10:44
  Deu nidor les perles que deixeu anar a l'artícle demonitzador dels qui desconfiem. Suposo que no heu pensat per què molta gent desconfia o inclus te por, quan és palès que el Sistema dona mostres clares de sociòpatia estructural, que inclou governs i empreses farmacèutiques, de comprovada vilesa en vers la societat. I si dieu: "La gent que està vacunada ha assumit el risc de posar-se la vacuna sense saber si és efectiva", llavors hom dedueix que l'administració està d'acord en que experimentin amb la població, quan, es sap rès dels efectes secundaris? I dir que és un tema patriarcal, ja és demencial. El virus és molt perillós, d'acord. Llavors per què no ens hem tancat tots? Per què primen els negocis, i els oligarques enriquits amb diner públic no volen pagar el cost de tancar?Prefereixen que es mori gent i que sen's faci servir de ratolins de laboratori. I carregar les culpes a qui no es fia d'ells. Al final, tots vacunats. Per força. Si després contraic el virus, posaré denúncia on calgui.
  Tela Desembre 04, 2021 | 10:51
  I tornareu a treure els militars a la tele? Tornant a amenaçar? Continuareu fent cas als fiscals? Continuareu sense aturar l'activitat empresarial a costa de morts pel virus que tant preocupa, però de pendre les mesures de tancar no, per que no voleu pagar el que toca a les empreses pel fet de tancar? Carregueu la responsabilitat i risc sobre la població, exposant-la a vacunes fetes a correcuita i per empreses que no ens veuen com a pacients, sinó com a clients?
  Que faig? Desembre 04, 2021 | 10:54
  Hi ha tres coses que em fan exactament la mateixa por: el virus, la vacuna i el estado que "gestiona".
   Joan Desembre 04, 2021 | 15:11
   Precisament es el que volen que tinguem por. Així de mentres fan i desfant perque la gent te por i no molesta.. Això beneficia als globalistes. Molts dels petits comerçós tancaran, nomes quedaran les multinacionals. Al maresme petits negocis hotelers ja han venut a multinacionals a preu de saldo.
  Tano Desembre 04, 2021 | 11:28
  Avui em dono conta, que en aquest país hi ha més analfabets, i més irresponsables del que jo em pensaba. D'on traieu totes aquestes elucubracions sense fonament?. Del vostre cervell tarat, tal vegada?. Doncs au, foteu el que sus passi pels pebrots i si no us voleu vacunar, al altre barri falta gent. Amb ignorant i analfabets, no acostumo a parlar.
   Torna-te'n a P3, ruc integral Desembre 05, 2021 | 12:33
   Escrius "em dono conta" i titlles d'analfabets els demés?
   Botifarro Desembre 05, 2021 | 21:17
   I tu, per qué creus que el que dius es deveres? Perque ho repeteixen constantment als mitjos?
  ciutadà Desembre 04, 2021 | 12:14
  Qui no li sembli be, se'n pot anar a Alemanya i veurà el pa que s'hi dona.
  fat boy Desembre 04, 2021 | 13:16
  Potser ja seria moment de dir-los que tenen 15 dies per vacunar-se i, si no ho fan, que ja no els vacunaran ni que ho demanin. No podem tenir un texercit d'infermeres i recursos dedicats a atendre aquesta colla.
   Joan Desembre 04, 2021 | 16:45
   infermers i infermeres voldras dir no?
    fat boy Desembre 04, 2021 | 19:50
    Si, infermeres, infermers i infermeris.
  Fart d'aquesta manipulació Desembre 04, 2021 | 17:11
  És vergonyós q deixen publicar un escrit com aquest en un medi de comunicació. Però ara això és el pa de cada dia. Però q no veieu q la tècnica de posar el poble en contra perquè enlloc de mirar amunt miri al seu costat és una tècnica més q a l'anar a peu. Increíble la poca inteligencia q demostra tenir la persona q escrit això. Està manipulada fins la medul·la i sense donar-se compte. I aquesta persona és apta per donar la seva opinió a un medi públic? Tanta ignorància m'entristeix.
  Josep joan Desembre 04, 2021 | 18:07
  La posibilitat d agafar el covid es com anar en moto. Pots portar casc (paravacuna) o no portar-ne. Si et fots l'òsta i portes casc tens més bones posibilitats... Pero no portar-lo, en totcas, no posa en perill a ningu. Anar amb moto si.
  teix Desembre 05, 2021 | 08:25
  Ja hi som! Que si els no vacunats -perquè no volen, pobrissons- reben assetjament; que si els psicòlegs -cony, jo també ho sóc- admeten que la mesura (els) pot generar ira i sentiment d'exclusió a les portes de Nadal. Pobrets de Déu! També podríem fer veure o canviar amb allò de ja s’ho faran però és que poden fotre als altres. A la meva taula no n’hi vull cap però ja sé que no n’hi haurà. No seré tan animal de dir que presentin certificat covid si han de fer cua per a la UVI, com ja se sent en algun lloc perquè tampoc els vull cap mal.
  Mari Desembre 05, 2021 | 15:13
  Estic fins els ovaris dels anti vacunes, que els tanquin tots a casa, son uns ignorants que es pensen que estan informats, en realitat son uns pobres esers que es deixen menjar el coco per qualsevol secta.
  Botifarro Desembre 05, 2021 | 21:24
  I jo fins als testicles de la propaganda que feu a les farmacéutiques, tan preocupades per nosaltres. A vosaltres si us han rentat el cap. I si tens por et tanques tu.

Nou comentari