La COVID fa reaparèixer l’autocine

L’antiga Big Ben comença l’aventura

No pot haver millor final de cine per una pandèmia. A Golmés, el Pla d’Urgell, han decidit que l’ocasió s’ho mereix.L’antiga discoteca Big Ben de Mollerussa, on molts joves van descobrir el concepte de llibertat, es convertirà el proper dissabte en un autocine. L’únic que temporalment hi haurà a Catalunya. De moment, perquè la idea ha començat a agradar a ajuntament gràcies a les mesures de prevenció de la COVID 19.

 

És una iniciativa del restaurador Jordi Castanyé i del gerent del Circuit Urgellenc, Pere Aumedes, que gestiona sales de cinema a Catalunya i l’Aragó i de l’ajuntament de Golmés i amb l’ajuda de l’Ajuntament de Mollerussa. “Havíem d’intentar fer alguna activitat durant la fase 1 i mira, això permet mantenir les distàncies socials i que la gent surti a fer una activitat lúdica com el cinema”, comenta Aumedes, en conversa amb El Món. “Nosaltres com a distribuidores per a sales d’exhibició ho teníem tot aturat, i això és una sortida fantàstica”, afegeix.

 

A més, la idea no només aprofitarà la “gran esplanada del Big Ben” sinó que un euro dels cinc que val l’entrada anirà de donatiu al CAP de Mollerussa per la compra de material de protecció. La primera pel·lícula que s’emetrà aquest dissabte és Jocker, i hi ha només 200 entrades per a 100 vehicles. Les sessions al mes de juny seran divendres i dissabte a les vuit i les deu del vespre.  Aquest concepte de cinema permet veure una pel·lícula en una pantalla gegant des del cotxe amb la comoditat d’adequar el volum del so del film als gustos personals a través de la ràdio del cotxe. I sobretot, sopar al vehicle amb furgoteques. 

 

L’experiència és un repte pel Circuit Urgellenc tot i que estàn avessats a muntar cinemes a la Fresca, però això té més envergadura. De fet, ja han rebut propostes per muntar instal·lacions així arreu de Catalunya. Com John Travolta i Olivia Newton John a Grease, en versió far west.

Nou comentari