El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El passaport Covid, prorrogat fins dos dies abans de Nadal
  • CA

El passaport Covid s’haurà de continuar ensenyant per entrar en bars i restaurants almenys fins al 23 de desembre, dos dies abans de Nadal. Ho ha autoritzat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que ha avalat la pròrroga de 14 dies demanada pel Govern dimarts. D’aquesta manera, ja se sap del cert que, com a mínim fins al dia 23 s’haurà de continuar ensenyant el certificat Covid per accedir als locals de restauració, però també als geriàtrics, als gimnasos, en locals d’oci nocturn i en centres on es faci música i ball i el públic pugui estar dret i desplaçar-se per la sala, de manera que els assistents entrin en contacte per proximitat física amb moltes altres persones.

En una interlocutòria del TSJC que avala aquest criteri, els jutges deixen constància que han tingut en compte l’informe del Comitè Científic Assessor de la Covid-19 a Catalunya. Aquests experts exposen “criteris que serveixen per determinar en quins àmbits cal considerar l’extensió del ús del certificat Covid, en funció del risc existent, calculat a partir de determinats indicadors”, segons la resolució judicial que els ha donat la raó i que permet afectar els drets fonamentals que restringeixen aquestes mesures.

Segons els magistrats que han avaluat la petició de la Generalitat, l’informe reflecteix amb dades “un empitjorament en els recursos assistencials, que mostra una tendència creixent en la realització de proves PCR i test d’antígens”, amb 240.988 proves la setmana del 24 al 30 de novembre, quan a l’anterior s’havien fet 208.910. La interlocutòria també esmenta i té en compte que hi ha hagut un augment de casos positius, d’un 6,58%, un increment de 9,96% en l’ocupació de llits hospitalaris pel que fa a les places convencionals i un creixement molt considerable, del 41,82%, en l’ocupació de llits de crítics per la pandèmia. Amb totes aquestes xifres sobre la taula, els jutges han considerat oportú prorrogar l’exigència del passaport Covid.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa