L’últim balanç deixa quinze hospitalitzats més per Covid

Hi ha dos pacients crítics menys ingressats a les unitats de cures intensives (UCI), el que redueix la xifra a 103

La velocitat de propagació ha tornat a baixar sis centèssimes més en les darreres hores. Si aquest dissabte va arribar a situar-se per sota de l’1 i aquest diumenge en el 0,90, aquest dilluns ja està en 0’84. Per la seva banda, el risc de rebrot, que també va caure ahir fins a 52, aquest dilluns s’ha reduit en cinc punts, arribant a 47. La dada negativa, però, és que segons les dades publicades aquest dilluns pel Departament de Salut, s’han registrat quinze hospitalitzats més a causa del coronavirus. És a dir, que ara n’hi ha 358. Tanmateix, hi ha dos pacients crítics menys ingressats a les unitats de cures intensives (UCI), el que redueix la xifra a 103.

Per altra banda, en les darreres 24 hores s’han notificat 170 nous contagis confirmats per PCR o test d’antígens, que situen el total des de l’inici de la pandèmia en 917.008. Pel que fa a les defuncions, s’han notificat dos morts en les últimes hores i el global de defuncions és de 23.934.

L’1,65% de les proves que s’han fet en la darrera setmana han donat positiu. La incidència acumulada a 14 dies passa de 59,34 a 57,96. La incidència a 7 dies continua baixant de 26,11 a 24,37. El risc de rebrot era de 69 entre el 23 i el 29 de setembre i baixa a 47 en l’últim balanç que ha fet públic Salut. Pel que fa a l’Rt, baixa sis centèsimes, fins al 0,84, bastant per sota del valor de la setmana anterior, quan era de 1,10.

La majoria dels indicadors demostren que la pandèmia està sota control a Catalunya, el que ha permès al Departament de Salut ser més flexible, per exemple, amb l’oci nocturn, que des de divendres ha pogut reobrir. Les restriccions als aeroports també s’alleugeriran aviat, segons ha anunciat la ministra de Transports, Raquel Sánchez, en vista de la millora de les dades epidemiològiques a tot l’Estat.

Nou comentari