El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut ofereix feina a estudiants de medicina i infermeria per la pandèmia

Oferta laboral d’urgència per intentar afrontar la sisena onada de la pandèmia de la Covid i pal·liar la situació en què es troba el sistema sanitari, que està desbordat i amb els sanitaris en tensió perquè els poden denegar vacances. El Departament de Salut ha activat la contractació d’estudiants dels últims cursos de medicina i infermeria perquè totes les “entitats proveïdores de serveis sanitaris” –tant si són organismes públics com centre concertats– pugui reforçar les seves plantilles amb aquests perfils, amb l’objectiu que facin tasques auxiliars.

Segons han comunicat fonts de la conselleria aquest dijous al matí, una resolució del departament que estarà en vigor fins al 16 de gener permetrà contractar estudiants dels dos últims anys dels graus de medicina i infermeria. “El contracte ha de preveure de forma expressa que les funcions que desenvoluparan seran d’auxili sanitari, en qualitat de suport i sota la supervisió d’un professional de la salut, és a dir, en les mateixes circumstàncies que realitzen les seves pràctiques clíniques”, adverteixen les mateixes fonts.

L’objectiu és que tota mena de centres sanitaris, tant hospitals com CAPs i centres sociosanitaris puguin reforçar els seus equips en aquest moment de desbordament que fa coincidir un pic de la pandèmia amb les festes de Nadal, i un moment al qual el personal sanitari ha arribat absolutament esgotat, després de gairebé dos anys de pandèmia i sis onades.

Els estudiants que vulguin participar en aquesta convocatòria s’han d’inscriure omplint els formularis que proporcionen els deganats de les facultats. Els candidats que es presentin seran seleccionats i distribuïts segons les necessitats de cada regió sanitària. Segons la conselleria, en només 24 hores, des que s’han començat a distribuir els formularis s’han rebut més de mil sol·licituds. Per al departament, aquesta reacció és una mostra de la “solidaritat” dels estudiants amb el sistema sanitari i amb els seus conciutadans en un moment tan complex com l’actual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa