Un home amb els pulmons en observació per la Covid corre la marató de Londres

La Covid li ha restat capacitat als òrgans respiratoris

Un home que va superar la Covid-19 però que va quedar amb els pulmons afectats de forma severa corre aquest diumenge a la Virtual London Marathon, informa la BBC. Bryan Hucknall, de 48 anys i resident a Nottingham, va agafar la malaltia el març del 2020 juntament amb la seva dona Rachel. Mentre que la seva dona es va recuperar, ell ha estat respirant amb dificultats a causa d’una part d’un pulmó que está col·lapsada.

Tot i així, aquesta circumstància no l’ha frenat per prendre part en la marató de Londres, on es pot participar de forma virtual. La participació de l’home en aquesta cursa és en suport al Nottinghamshire Hospice. Hucknall, del poble de Wilford prop de Nottingham, està encara en observació perquè els metges van veure que el virus havia perjudicat el seu pulmó i el nervi frènic que controla el diafragma.

L’home ha expliat que els mertges li han dit que no saben si recuperarà completament el pulmó. Així doncs s’ha afegit a la cursa en memòria de la seva mare Anne que va morir al desembre, als 70 anys, després que se li diagnostiqués un càncer de pàncrees. El centre en suport del qual corre ara l’home la marató de Londres va tenir cura de la seva mare les darreres setmanes de la seva vida, quan el Regne Unit estava confinat.

Hucknall ha participat en curses des de 2015: “La Covid em va allunyar de les curses durant vuit mesos, m’enfadava i estava gelós quan veia altres corrent, sabent que jo no podia. Enyorava estar allà fora i aquest repte serà dur”. El corredor ha dit que “aquesta distància no l’he provat mai abans, fins i tot quan estava bé de salut”.

L’home també destaca que el repte l’entoma amb un pulmó que té menys capacitat de funcionament per culpa de la covid. “No seré tan ràpid com era, però continuaré”, ha afegit. La participació virtual permet als corredors participar des de qualsevol indret del món. Tenen tot el dia per registrar que han assolit la fita.

Nou comentari