Els tres consells d’Àlex Arenas per contenir la sisena onada

Els propers dies han de definir quina serà la tendència de la pandèmia a partir d'ara

El doctor en Física la URV Àlex Arenas, membre del Comitè Assessor de la Covid-19 creat pel Govern, ha publicat aquest diumenge a les xarxes socials tres recomanacions per fer front a la sisena onada. Després que la setmana passada la pandèmia veiés aterrar la cinquena, amb indicadors estables i altres registrant lleus increments (com la velocitat de propagació), els experts estan atents a l’evolució que faran les dades en els propers dies. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ja va advertir que les dades estaven estancades, i la presidenta del comitè d’experts, Magda Campins, va assegurar ahir que aquesta setmana és crucial per saber quin serà el comportament futur de la pandèmia.

Davant d’aquesta situació, el físic Àlex Arenas ha subratllat tres aspectes en què qualsevol persona pot intervenir i que permetria combatre els contagis en aquesta nova fase de l’emegència sanitària. “Ara enfrontem el canvi de tendència, i més que mai hem d’intentar controlar la sisena onada (la magnitud de la qual dependrà de nosaltres)”, afirma el científic. Així doncs, el seu primer consell és que “si teniu fills no vacunats, feu-los un test-covid cada 3-4 dies”.

Les escoles són un dels entorns on més perill de contagi hi ha i, de fet, en dues setmanes de curs s’ha comprovat que gràcies a les vacunes s’ha pogut aturar el cop de la variant Delta, amb una càrrega viral molt més elevada que els virus clàssics. La vacunació de moment només és possible a partir dels 12 anys. Pfizer ha anunciat recentment que la seva vacuna és segura en nens d’entre 5 i 11 anys.

El segon consell d’Arenas té a veure amb el transport públic. “Si heu de fer servir el transport públic, no us preocupeu tant pel que facin els altres, porteu mascareta FFP2 ben ajustada en tot moment i minimitzareu el risc”, comenta el científic. Finalment, el tercer consell de l’expert és mantenir ben ventilats els entorns laborals, amb les finestres obertes. L’inici de curs també ha implicat que moltes empreses fessin una crida al seus treballadors per abandonar el teletreball, un fet que promou la mobilitat i, en conseqüència, les possibilitats de contagi.

Comentaris

  Als zombis 03/10/2021 6:34 pm
  Eminència, potser no sap que el medicament genètic experimental està matant i malmetent la gent molt més que la grip que vostè, ben pagat, anomena Covid-19. Vostè té els 'papers' del virus aïllat? Perquè sanitat no els té, i tampoc no tenen remota idea de si algú l'ha aïllat. Recomaneu PCR (pràctica absolutament inútil, dit per l'inventor Kary Mullis, a qui li van donar el Nobel per error)? Els joves estan patint miocarditis, els esportistes estan patint atacs de cor, les embarassades perden els fills i els bebès que reben el pit d'una mare enverinada amb l'experiment genètic que vostè recomana, pateixen malalties greus. Àlex Arenas, quan se sàpiga tot, tots els criminals hauran de pagar pel crim de lesa humanitat. El terrorisme sanitari és terrorisme, i mata tant o més que el que posa bombes. Els col·laboradors necessaris són reus del delicte al qual contribueixen. El món no pot anar bé, quan vostè diu el que diu i a sobre l'han guardonat amb un títol universitari. Com se l'ha tret, no ho sé, però que no sap què diu, segur. I si sap què diu, encara m'ho posa pitjor. Fer propaganda d'un experiment amb humans és castigat pel Codi de Nuremberg i un bon nombre de tractats, segons els quals el culpable és culpable de crims de lesa humanitat. No hi haurà perdó, comenci a rumiar-s'ho. Almenys deixi de mentir, encara que als seus amos no els agradi.
  . 03/10/2021 9:51 pm
  Quina cagarada de comentari. Crec que el zombi és el seu autor.
  procicat 03/10/2021 11:01 pm
  ¿ Y ese está en el procicat o qué ?
   A l'espavilat 04/10/2021 10:56 am
   I tu badoc d'on vens, de la lluna de València ?

Nou comentari