La Covid-19 segueix enlairant-se a Catalunya i reduint el marge per fer canvi de tram

El risc de rebrot se situa en 210 i la velocitat de propagació del virus arriba a 0,89

La Covid-19 a Catalunya continua enlairant-se i alguns dels indicadors més delicats segueixen una línia ascendent després de setmanes a la baixa. Aquesta situació fa el marge per decidir si es pot seguir amb la reobertura fixada per Salut encara més estret. El risc de rebrot, que ahir estava en 201, avui ja suma 9 punts més i se situa en 210, zona de risc molt alt. També la velocitat de propagació del virus va pujant, passa de 0,84 a 0,89, un augment d’un 0,05. El topall per passar de tram és per sota de 1. Probablement dijous o divendres no haurà arribat a 1, però si no s’estabilitza seguirà creixent en els propers dies, arribant a 1 i això obligaria a fer passos enrere.

Els valors que segueixen una evolució favorable són els que fan referència a la pressió hospitalària. Els ingressats per Covid-19 continuen a la baixa: apssen de 1.718 a 1.674, és a dir, 44 menys. També les unitats de cures intensives (UCI’s) alliberen espai amb cinc pacients menys ocupant llits de crítics. Els nous contagis confirmats per PCR i TA, així mateix, es mantenen entre 1.000 i 2.000, concretament avui en 1.368. Els morts notificats en les darreres hores han estat 39.

La consellera de Salut, Alba Vergés, va dir ahir que malgrat la tendència de les dades, es preveu seguir amb la reobertura. De fet, amb les dades d’avui a la mà es pot continuar amb el pla i probablement quan el Prociat es reuneixi demà per prendre una decisió no s’haurà arribat a 1. El problema és que a les portes d’un pont, en què augmentarà la mobilitat, les dades estan en risc i molt en la frontera. De totes formes, malgrat el pont, aquest cap de setmana continua vigent el confinament perimetral municipal, que es convertiria en comarcal a partir de dilluns si es decideix obrir.

Comentaris

    Parsley 02/12/2020 10:27 am
    I seguix havent assetjament escolar a Catalunya.
    Donec perficiam 02/12/2020 2:43 pm
    I segueixen dient que per Nadal, Cap d'any i Reis, podem reunir-nos 10 persones en un menjador, fumant, rient i bebent com a cosacos....ja veuràs la mega-pandemia del Gener.... no entenc una merda i em penso quedar a casa meva aquestes festes doncs pel que veig els científics o tècnics també s'han tornat bojos....

Nou comentari