La Covid-19 segueix lluny dels objectius del Govern per aixecar mesures

El país manté un risc de rebrot molt alt, amb 611, i continua notificant nous contagis per damunt dels 2.000

Les dades de la Covid-19 d’aquest dimecres segueixen mostrant una situació d’estancament i descens encara lent de diversos indicadors, malgrat que hi ha una evolució de millora. Els ingressats a causa del virus en centres hospitalaris del pais s’ham reduït en 62 persones i actualment n’hi ha un total de 2.737. A les unitats de cures intensives (UCIs) hi han ingressat sis pacients més en les últimes 24 hores, un total de 597. Els contagis nous notificats per proves PCR o tests antigens sumen aquest dimecres 2.897 positius, una xifra que encara queda lluny dels mil casos com a màxim que la conselleria de Salut s’ha marcat per considerar que la situació és sostenible.

Un altre indicador que influirà en decidir si es poden començar a aixecar mesures és la velocitat de propagació, que està baixant de centèsima en centèsima. Actualment està en un 0,88 i els experts han fixat com a xifra òptima el 0,7. Al ritme actual, assolir aquesta xifra no serà possible fins d’aquí bastants dies i menys si es recupera la mobilitat. A més, el risc de rebrot continua sent molt alt (a partir de 200 és considera molt alt), tot i que avui ha caigut 22 punts, passant de 633 a 611. Les defuncions, després de dies de registrar xifres elevades, avui se n’afegeixen en cinc més.

El Procicat té aquestes dades sobre la taula per decidir entre aquest dimecres i divendres si estableix noves mesures per contenir el virus o si comença a aixecar-les. De moment, les actuals dades es troben lluny de l’objectiu marcat per la consellera de Salut, Alba Vergés: una Rt per sota de 1 de forma sostinguda, 1.000 nous casos diaris i 300 llits d’UCI ocupats. Vergés va assegurar que caldria continuar amb les mesures restrictives per consolidar el descens: tancament de bars i restaurants, toc de queda, tancament perimetral de cap de setmana, tancament d’oci i cultura, gimnasos, estètica i limitacions en el comerç, entre d’altres.

Comentaris

    Bot 11/11/2020 10:35 am
    Fals, frau, engany, control, por, etc. etc...
    Lleida 12/11/2020 7:46 am
    Al País valencià han tancat restsurants!?, A Andalusia,?, A Madrid? A les castelles? Doncs sí voleu que ens quedem en aquesta illa de grills ,hi hem de fer com ells!!!! Que es millor morir de covid O de gana des autonomistes de la Generalitat?????? Sembleu el que ens dóna el tret de gràcia

Nou comentari