L’ocupació a les UCI torna al nivell de finals de la primera onada

La reobertura de l'oci nocturn coincideix amb un dels moments amb menys pacients crítics de la pandèmia

L’ocupació a les unitats de cures intensives (UCIs) ha caigut aquest dijous en el nivell més baix des de fa 13 mesos, situant-se en valors semblants als que es registraven a principis de l’estiu del 2020, just després de la primera onada i quan es va iniciar la fase de “represa” quan ningú sabia que encara vindrien quatre onades de contagis més successives. Aquest dijous Salut notifica 111 persones en llits de crítics, sis menys que el dia anterior.

La pressió hospitalària es manté estable amb quatre persones més ingressades a planta a causa de la Covid-19. Actualment hi ha a Catalunya 399 persones als hospitals a causa del virus. Pel que fa a nous contagis confirmats per proves PCR i TA, Salut registra 583 contagis nous.

Els valors sobre la propagació de la pandèmia continuen estalbes. El risc de rebrot es manté en 63, com el dia anterior. La incidència acumulada a 14 dies, després d’un lleuger increment ahir, torna a baixar i passa a 63,22 casos per cada 100.000 habitants. La velocitat de propagació baixa dues centèsimes, fins a 1,02. La positivitat es manté a 1,89%, molt lluny dels alts valors que va assolir durant la cinquena onada, pràcticament del 20%. El 5% és el valor que recomana l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

La vacunació es manté estancada a l’espera que l’aplicació del passaport covid pugui actuar com a revulsiu per fer pujar el percentatges. A Catalunya un 74,6% de la població té almenys una dosi, un 64% la segona i un 72,7% té la pauta completa de la vacuna. Salut d’altra banda ha notificat aquest dijous dos morts més.

Els experts esperaven veure les dades d’aquesta setmana per comprovar la tendència de la covid-19 després de la cinquena onada. El factor nou en aquest nou període és que hi ha més població vacuanda que abans de la cinquena onada, això fa pensar que la pandèmia s’estabilitzi i amb l’administració de la tercera dosi es pugui anar fent front a noves onades.

Nou comentari