Una experta demana aparcar els sopars d’empreses per l’augment de contagis

La doctora Bea Mothe, de l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti), ha opinat aquest dilluns que no és una bona idea que aquest Nadal es facin sopars d’empreses. “Jo soc la primera que en vol fer“, ha manifestat en declaracions a Catalunya Ràdio, però ha alertat que si la situació epidemiològica segueix empitjorant, “no és una bona idea” fer-ne. “S’han de tenir en stand by i mirar com avança tot en les properes setmanes”, ha afegit.

Mothe ha assegurat que la situació que hi ha ara mateix a Catalunya és “preocupant“, sobretot pel que fa a les Unitats de Cures Intensives dels hospitals, i també veient l’augment de contagis que hi ha “al nostre entorn“, en referència a alguns països europeus, on s’està podent veure una pujada molt important de la transmissió del coronavirus. En declaracions a l’emissora pública catalana, ha afegit que “estem en un millor escenari gràcies a les dades de vacunació, pero la situació igualment és preocupant“.

En aquest sentit, ha volgut recordar que cada cop que la Covid-19 s’ha disparat, ho ha fet “de manera molt ràpida”, i que per aquest motiu caldria prendre mesures per contenir aquets augment de contagis. Així, ha alertat que “la vacunació té un efecte reduït en la prevenció de la infecció”. Sí que ha reconegut que el vaccí va bé per evitar casos greus, però ha explicat que a hores d’ara “s’està perdent una mica l’efecte pel que fa a la transmissió”. “És preocupant que ara estiguem a l’hivern“, ha afegit.

L’experta de l’hospital de Can Ruti també s’ha mostrat favorable a implementar el passaport Covid en alguns sectors. “Almenys ens permet garantir que la majoria de gent estarà immunitzada“, ha assenyalat, tot i recordar que no és efectiu al 100%. “Tots volem evitar el confinament”, ha afegit la doctora Bea Mothe.

Comentaris

    Sentit Novembre 22, 2021 | 13:15
    No cal ésser cap experta, solament cal senti comú, per adonar-se'n que s'han d'evitar trobades com aquestes,

Nou comentari