El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El coronavirus força els establiments xinesos a fer vacances
  • CA

La situació als carrers de Barcelona és d’una calma tensa. Quan Wuhan es va convertir en el centre d’atenció mundial, les situacions de discriminació es van començar a multiplicar a les ciutats europees. L’Ambaixada de la Xina a Espanya va demanar en aquell moment la fi de la discriminació dels ciutadans xinesos i va recalcar que “l’enemic és el virus i no la població xinesa”. De la mateixa manera, pocs dies després es coneixia que diverses families de menors xinesos denunciaven l’assetjament als seus fills a les escoles.

Aquesta preocupació pel virus xinès ha provocat també que molts restaurants i botigues xineses hagin penjat cartells de tancat “per vacances” o “per obres”. ‘El Món’ ha pogut comprovar que al barri de Sants, on hi ha una gran concentració d’establiments xinesos, la majoria estan tancats.

Són les tres de la tarda i les poques botigues que encara són obertes estan buides. A la carretera de Sants, prop de l’estació de Badal, la propietària de la botiga ‘Fantàstica’ desmonta l’aparador i posa la roba en caixes. Es queixa que els clients no porten mascareta: “No entenc per què no porta tothom mascaretes per evitar agafar-lo”.

A poca distància hi ha un basar xinès també buit. A l’aparador, dos pots de gel hidroalcohòlic i una caixa de mascaretes. La venedora és una noia jove que llegeix un llibre i aixeca el cap de tant en tant per comprovar l’hora. “La setmana vinent tanquem, perquè en algun moment s’ha de dir prou abans que sigui massa tard”, explica des de darrere d’una mampara de plàstic que la protegeix. Davant les especulacions que parlen de l’imposició de tancar per part de l’ambaixada xinesa, la responsable conclou que “cap consigna ens fa tancar, cadascú decideix. Com no hi ha vendes, tancarem nosaltres també”.

?La comunitat de comerciants xinesos ja es prepara des de fa dies per un possible confinament en els propers dies.

 

Un cartell adverteix de la necessitat d’utilitzar mascaretes

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa