El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El coronavirus dispara una febre “boja” per comprar congeladors
  • CA

La Rosana Gauxachs està glaçada i no dona crèdit a les conseqüències que el coronavirus està tenint en el negoci d’electrodomèstics on treballa, un establiment del carrer Joan Arbó de Tortosa que també fa venda online. En conversa amb ‘El món’, Gauxachs explica que entre dimarts i dimecres les comandes de congeladors es van començar a disparar. Seguint la pista de la demanda, Gauxachs va comprovar que la gran majoria procedent del principal focus d’infecció del coronavirus a l’Estat espanyol: Madrid.

“Al principi no fas cas, però quan comences a veure que totes les comandes són congeladors i que la gent comença a trucar preguntant amb desesperació t’adones que és una situació excepcional”, comenta, sorpresa per la reacció, d’altra banda lògica, de centenars de persones que amb l’avenç de la pandèmia han sortit en tromba a comprar menjar en previsió d’haver-se de quedar a casa molts dies.

[r:1]

“Ha estat una situació molt boja, una cosa exagerada”, exclama aquesta botiguera de Tortosa que assegura haver rebut en un matí fins a 300 trucades. Ara per ara pot fer front a la demanda, encara que s’han anat esgotant alguns models, però en els propers dies ja és incert perquè amb el confinament que finalment puguin decidir les autoritats desconeixen què pot passar amb les mercaderies provinents de l’estranger.

[r:2]

Aquesta botiga ha garantit que les comandes arribaran a tots aquells que han fet la compra fins dijous, però les fetes divendres serà en funció del que determinin les autoritats pel que fa al confinament de Catalunya. Aquest negoci tortosí comercialitza a d’altres territoris de l’Estat: Madrid, Andalusia o Galícia, enumera Gauxachs.

Barcelona: creix la demanda en alguns establiments

A Barcelona també s’està començant a notar un augment de vendes de congeladors. Així ho explica un dels responsables de la botiga Serna Bach del carrer Rocafort consultat per ‘El Món’ aquest dissabte: “No ens en queda ni un [de congelador], s’han emportat fins i tot els que teníem de mostra, no cal ni preguntar perquè se’ls emporten, és obvi que pel coronavirus”. No han rebut comandes de Madrid perquè només distribueixen per Catalunya. Aquest és el cas de la botiga que ven electrodomèstics de segona mà Ratlles i copets, però una de les seves responsables afirma que de moment no s’han trobat amb un augment significatiu de la demanda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa