El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La incidència del coronavirus es manté a la baixa a Catalunya
  • CA

La velocitat de propagació ha baixat dues centèsimes més a Catalunya en les darreres 24 hores (ara se situa en 0,78), segons ha informat aquest dimecres el Departament de Salut. No és l’única bona notícia del dia, pel que fa a les dades epidemiològiques del país. De fet, totes les dades d’avui indiquen una millora de la situació: el risc de rebrot retrocedeix fins a 42 (-1), es declaren dos hospitalitzats menys a causa del coronavirus i es registra un pacient crític menys. Això fa que ara hi hagi 342 hospitalitzats, dels quals 96 estan en estat crític.

Per altra banda, el Departament ha informat que s’han notificat 195 nous contagis confirmats per PCR o test d’antígens, i això eleva la xifra global de contagis des que el virus va arribar a Catalunya a 917.549. Per altra banda, en el darrer dia s’ha registrat un mort per coronavirus i això fa que el global de defuncions des de l’inici de la pandèmia sigui de 23.937. L’1,58% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. La incidència acumulada a 14 dies passa de 56,08 a 55,09, mentre que a 7 dies baixa de 23,08 a 22,44. El risc de rebrot era de 66 entre el 26 de setembre i el 2 d’octubre i baixa a 42 en l’últim interval. Pel que fa a l’Rt, baixa dues centèsimes, fins al 0,78, per sobre del valor de la setmana anterior (1,06).

Aquestes bones dades arriben l’endemà que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, anunciés que el país torna a una situació gairebé prèvia a la pandèmia, pel que fa a les restriccions: la mascareta segueix formant part de les nostre vides, però els aforaments tornen a ser del 100% en gairebé totes les activitats relacionades amb la socialització, excepte l’oci nocturn i l’esport en espais tancats, per exemple. El president va dir que aquest nou aixecament de restriccions representava “un pas important” cap a la normalització del nostre dia a dia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa