La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha informat aquest dimecres via Twitter que ha donat positiu en Covid, motiu pel qual es confinarà a casa “fins que millori”. Segons ha informat Garriga en una piulada, els pròxims dies volia presentar tota la feina feta des de Cultura pel foment de la llengua. “Ho faré de seguida que em recuperi”, ha explicat en la piulada a Twitter on emplaça a tothom a cuidar-se i seguir prevenint el virus amb “mans, distància, mascareta”.

L’European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) ha decidit aquest dimecres encendre totes les alarmes en previsió d’un empitjorament de l’escenari a nivell europeu per la introducció de la nova variant Òmicron. En un un comunicat, aquesta agència europea ha advertit que els models matemàtics que té a disposició mostren com l’avantatge que aquesta variant té pel que fa a la transmissibilitat pot derivar en un augment de contagis que que els sistemes sanitaris europeus no puguin contenir. “Ja hi ha transmissió comunitària de la nova variant als països europeus i un augment ràpid del nombre de casos s’espera en els propers dos mesos”, apunta l’agència.

En el mateix comunicat, l’ECDC apunta que la situació epidemiològica encara es caracteritza a Europa per un índex de casos elevat i d’un índex de mortalitat baix, però incrementant a poc a poc, amb la variant delta encara com a predominant. S’espera però que Òmicron sigui dominant en els dos primers mesos del 2022, fet que també dependrà de la seva habilitat en escapar de l’efecte protector de les vacunes.

L’agència admet que encara no hi ha informació consistent per afirmar quina és la gravetat de la nova variant, però és igual: “Fins i tot si la gravetat causada per Òmicron és la mateixa o més baixa que la que provoca la Delta, la transmissibilitat incrementada i l’augment exponencial de casos que en resulta farà pesarà ràpidament més que els beneficis d’una potencial severitat reduïda de la malaltia”.

Nou comentari