Confirmat el primer cas de coronavirus a Catalunya

El Centre Nacional de Microbiologia farà la prova de confirmació en les properes hores

Una dona italiana de 36 anys resident a Barcelona que havia viatjat del 12 al 22 de febrer a Milà i Bèrgam (Itàlia) és el primer cas de coronavirus a Catalunya. La nit de dilluns a dimarts ella mateixa va contactar directament amb l’Hospital Clínic, després de detectar-se símptomes lleus, i allà se li va fer el test epidemiològic que ha donat positiu. Vergés ha explicat que es troba bé. Ho han explicat el secretari de Salut Pública, Joan Guix, i la doctora Assumpta Ricard, gerent de processos integrals de salut del Servei Català de la Salut, aquesta tarda en roda de premsa. 

Unes 25 persones del seu entorn hauran d’estar en aïllament domiciliari durant 14 dies. Si els apareixen símptomes, Salut intervindrà: “No són malats, són persones sanes i l’únic que fem nosaltres és vigilar-los”, ha dit Guix. Dos o tres cops al dia els visitaran els equips mèdics i els prendran la temperatura. Si tenen febre, se’ls faran altres proves. “Un contacte ocasional no es considera estret”, ha detallat Ricard, que ha recordat que el virus es trasmet per les gotes de saliva. La consellera ha destacat que els protocols han funcionat bé. 

La dona ha donat positiu en una primera prova al Clínic, però el diagnòstic no és definitiu. El Centre Nacional de Microbiologia farà la prova de confirmació definitiva en les pròximes hores.

Nou comentari