Confinat l’alumnat d’un col·legi de Mollerussa per un brot de covid-19

El Col·legi Pompeu Fabra de Mollerussa ha confinat a casa els seus 430 alumnes per un brot de covid-19 que afecta 6 alumnes i 5 professors. Durant el cap de setmana es va comunicar a les famílies d’alumnes d’alguns grup de primària i educació infantil que se’ls havia de confinar per positius i dilluns el centre va començar classes a mig gas però en veure que els casos anaven a més, el Departament de Salut va demanar a la direcció que per precaució es confinés a tot l’alumnat.

El Departament d’Ensenyament ha matisat però, que el centre no està tancat ja que el professorat vacunat imparteix classes telemàtiques des de les aules. Dijous es farà un cribratge massiu i dimarts 23 es preveu recuperar classes presencials. Des d’Ensenyament s’ha informat també que a banda dels professors vacunats la centre també hi poden acudir aquells alumnes ja immunitzats, és a dir que ja han passat la malaltia perquè per edat encara no hi ha cap grup vacunat. El Pompeu Fabra de Mollerussa és el primer centre educatiu amb més alumnes que ha estat totalment confinat a la demarcació de Lleida des de l’inici de la pandèmia.

En paral·lel, els grups escolars confinats per covid-19 a Catalunya han pujat de 64 a 71, segons dades del Departament d’Educació. Representen el 0,10% dels aproximadament 72.000 totals. Hi ha 12.021 persones confinades. S’han registrat 2.052 positius en els darreres 10 dies i ja se n’acumulen 10.256 entre alumnes, docents, PAS o personal extern. Hi ha quatre centres tancats completament, dos a Osona, un al Segrià i un a l’Alt Penedès. D’altra banda, 53 tenen algun grup confinat, l’1,04% dels 5.108 del sistema. Pel que fa als centres tancats, són la llar d’infants Els Putxinel·lis de Montesquiu i l’escola Santa Bàrbara-ZER Els Castells de Vidrà, totes dues a Osona. També la Llar d’infants El Cargol d’Avinyonet del Penedès, a l’Alt Penedès, i l’escola La Roca – ZER L’Eral de Sarroca de Lleida, al Segrià.

Nou comentari