El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El confinament endurit al Segrià entra en vigor aquesta mitjanit
  • CA

El Govern ha aprovat el decret llei que garanteix el marc jurídic per adoptar mesures dures de confinament davant els brots de Covid-19, ha informat la portaveu del Govern, Meritxell Budó. Aquest decret ha permès que els consellers Alba Vergés i Miquel Buch, membres del Procicat, hagin signat una resolució que estableix les mesures a seguir a Lleida i set municipis del Segrià. La resolució entra en vigor el 15 de juliol, és a dir a partir d’aquesta propera mitjanit.

La resolució estableix que les mesures duraran 15 dies, un període “revisable”. En les properes hores la resolució es presentarà davant del jutjat del contenciós administratiu competent perquè ho validi.

Aquesta estratègia esmena el procés que es va fer diumenge i que una jutgessa va impedir dilluns en considerar que no hi havia justificació suficient per afectar de manera generals els drets fonamentals.

D’aquesta manera els habitants de les zones afectades hauran de quedar reclosos a casa seva menys per les situacions autoritzades. Budó ha dit que les sortides del domicili estan autoritzades quan es tracti d’anar a treballar, acudir a centres, serveis o establiments sanitaris, tenir cura de persones grans, menors d’edats, persones dependents, discapacitades o especialment vulnerables; desplaçar-se a entitats financeres i assegurances; establiments comercials d’alimentació i matèries primeres, comercials minoristes amb cita prèvia o avís; sortir per lleure i esport amb persones del grup habitual de convivència; horts d’autoconsum o anar a fer exàmens inajornables.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa