Condemnat el propietari d'un bar per fer fora cinc clients per ser negres

L'home es va dirigir als afectats dient: "No vull negres aquí"

El Jutjat Penal 1 d'Arenys de Mar (Barcelona) ha condemnat a dos anys i mig d'inhabilitació el propietari d'un bar d'aquesta localitat que va fer fora cinc clients per ser negres, i va manifestar: "No vull negres aquí", segons la sentència recollida per Europa Press. L'han condemnat a la inhabilitació per a l'exercici de professió, ofici, indústria o comerç i inhabilitació especial per a l'exercici de professió o ofici educatiu, en l'àmbit docent, esportiu i de temps lliure.

 

El tribunal considera provat que l'acusat C.I.F., a les 11.38 hores del 15 de maig del 2016, va demanar a un client, que era a la terrassa amb quatre persones més prenent alguna cosa, que entrés, i li va dir: "No vull negres aquí". Aquest client va tornar llavors amb els seus companys, a qui els va comunicar que havien d'abandonar l'establiment i, quan un d'ells va demanar explicacions, l'acusat va insistir que no volia "negres al local".

 

El jutjat considera que l'acusat ha comès cinc delictes contra els drets fonamentals i les llibertats públiques en concurs ideal, previstos i penats per l'article 512 del Codi Penal, i el condemna també a indemnitzar les víctimes amb 300 euros cadascuna pels perjudicis causats. Les cinc víctimes van explicar els fets en el judici i alguns d'ells van expressar que els "va doldre moltíssim" i que es van sentir ofesos quan els van fer fora del bar. La jutgessa entén que les declaracions dels afectats han estat clares, coherents i persistents per provar les acusacions, i que han estat corroborades per les dels Mossos d'Esquadra que van acudir al bar posteriorment, perquè l'acusat també els va manifestar que els feia fora "pel seu color de pell".

 

La importància de l'atestat policial

 

SOS Racisme Catalunya, acusació particular en la causa, ha valorat positivament la sentència perquè "recull correctament les declaracions dels denunciants i testimonis i reconeix els efectes negatius de la discriminació sobre la identitat de les víctimes, a qui s'ha vulnerat un dret fonamental".

 

 

L'advocada de SOS Racisme Catalunya Lorena Antón ha remarcat la importància que l'atestat policial recollís les versions de totes les persones implicades perquè, "habitualment, la falta d'atestat policial i de testimonis dificulta el procés penal i fa que molts casos quedin impunes", ha informat l'entitat en un comunicat. A.B., un dels denunciants, s'ha mostrat satisfet amb el resultat de la sentència i agraït per l'acompanyament del Servei d'Atenció i Denúncia (SAID) de SOS Racisme: "No tinc cap dubte: si em tornés a passar, que esperem que no, ho tornaria a denunciar".

 

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?