Condemnat a un any de presó per llançar una llauna a un mosso en una vaga a Barcelona

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a un any de presó a un manifestant que va participar en la protesta en l’estació de plaça Catalunya de Barcelona durant la vaga general de febrer de 2019, on va llançar a la línia policial “una ampolla i una llauna de cervesa, les característiques de la qual no han quedat determinades”.

La sentència, consultada per Europa Press, considera provat que un mosso es va lesionar en l’abductor en intentar esquivar l’ampolla i que la llauna va colpejar a un altre en l’avantbraç sense ferir-li.

Els magistrats de la secció 6 de l’Audiència de Barcelona exposen en la sentència que l’acusat va participar en la protesta del 21 de febrer de 2019, en la qual diverses persones van tallar les vies del tren, i expliquen que ell va estar en el vestíbul de l’estació, però no consta que “baixés a la zona de vies de l’estació o provoqués la interrupció del trànsit ferroviari”.

Li condemnen per un delicte d’atemptat i haurà d’indemnitzar amb 113 euros a cadascun dels policies implicats, mentre que el tribunal li absol a ell i a l’altre manifestant jutjat en la mateixa causa del delicte de desordres públics.

En el judici celebrat el 19 de juliol, la Fiscalia va demanar una condemna de quatre anys de presó i una multa de 2.160 euros; i la Generalitat, que exercia l’acusació particular en representació dels agents, va reclamar multar-li amb 720 euros i condemnar-ho a sis mesos de presó.

Comentaris

    Josep 02/08/2021 2:27 pm
    sempre es millor un suc de granada o un còctel que una cacacola

Nou comentari