El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Comuns diuen que el Govern ho fa malament al Segrià
  • CA

La líder de CatECP, Jéssica Albiach, ha retret al Govern com es va prendre la decisió de confinar la comarca del Segrià, que ha qualificat d'”unilateral”, i ha assegurat que ni ciutadania ni ajuntaments van entendre que no es fes des de divendres per “estalviar moviments”. En roda de premsa al Parlament, Albiach ha criticat que, a més, no es doni “directrius clares” sobre el que es pot fer dins de la zona confinada i s’ha queixat que es deixi la responsabilitats als ajuntaments sense donar-los “ni informació ni recursos”. Albiach ha assegurat que el Govern té “tot el suport i col·laboració” dels comuns però ha lamentat que l’executiu sigui “un expert en centrifugar responsabilitats”.

A més, Albiach ha criticat que els darrers dies s’hagi culpat els joves dels diversos brots a Catalunya i ha especificat que en el cas de Lleida l’augment de contagis se centra en empreses agroalimentàries i escorxadors on, al seu parer, no es compleixen les mesures de seguretat. En aquest sentit, des dels comuns han reclamat que als escorxadors es redueixi el volum de producció per poder-les complir.

La líder dels comuns també ha recordat que des del 28 de març no hi ha director de l’Agència de Salut Pública després que Joan Guix deixés el càrrec.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa