Descobreixen un col·lutori que desactiva la Covid al 99,9%

Un estudi publicat a la revista mèdica Healthcare mostra que un tipus de col·lutori bucal aconseguiria desactivar el Covid a la boca en un 99,9% durant almenys cinc hores. Un dels responsables de l’estudi és el dentista Héctor Rodríguez, que en declaracions al diari La Nueva Espanya assegura que aquest producte destrueix la part exterior del virus desactivant-lo gairebé totalment.

A més, la bona notícia és que aquest col·lutori seria útil per a tots els tipus de variants en què pugui mutar el virus, ja que destrueix la capa exterior en tots els casos. El producte estarà llest en els pròxims mesos i es fabricarà a gran escala. Els autors de l’estudi, Manuel de la Rosa, Yesit Bell-Lemus, Giulio Rasperini i Antonio J. Acosta-Hoyos, creuen que aquest col·lutori és “prometedor”. La patent d’aquest col·lutori anomenat Xyntrus la té Brix USA LLC.

La investigació que va portar a descobrir l’eficàcia d’aquest col·lutori es va dur a terme per científics de cinc països, els Estats Units, Itàlia, Espanya, Mèxic i Colòmbia. Entre tots van descobrir que netejar-se la boca amb un producte que contigui D-limonens redueix la transmissió de la Covid.

La comercialització d’aquest producte podria ajudar a la fi de la pandèmia, que per ara està disparada arreu d’Europa i concretament a Catalunya, on s’està a punt de superar les 25.000 morts per Covid-19 des de l’inici de la pandèmia. Segons les dades del Departament de Salut, des de l’1 de març del 2020 s’han notificat 24.791 defuncions al país, el que dona una mitjana de més de 36 morts diàries. El dia amb més defuncions de tota la pandèmia és el 30 de març de l’any passat, durant la primera onada, quan es van registrar 417 morts.

Des de llavors, la mortalitat de les onades posteriors ha caigut en picat. L’arribada de la variant òmicronmolt més contagiosa, però menys letal, ha consolidat la tendència iniciada amb la variant delta.

Comentaris

  JordiP Gener 10, 2022 | 10:28
  Ai, que em temo que aquesta notícia és una bruixeria més dels bruixots i curanderos de sempre. Com aquell que curaba amb llexiu.
  Patrick Gener 10, 2022 | 11:35
  Embolica que fa fort, el comentarista JordiP és un exemple de desorientat del segle XXI. Una època en la qual cada persona rep molta "informació" de moltes bandes, però que no sap, no pot o no vol "processar" ni classificar. El malaurat resultat és l'onada de "negacionisme" de qualsevol cosa provada i real, i alhora d'il·luminats i seguidors d'elements com Trump, Bolsonado, Salvini... és clar, per a alguns els és més fàcil negar directament qualsevol cosa i voler sentir allò que volen sentir de boca d'aquest paios il·luminats bocamolls, i fer-se'n "seguidor", que no pas dubtar, pensar, sospesar, ponderar, preguntar, investigar i considerar si una notícia o informació concreta és versemblant i efectivament vera.
  Reacis a l'evidència Gener 11, 2022 | 10:16
  Primer cop que admeteu (darrer paràgraf) que la delta, seguint l'evolució normal de tot virus, ja era menys mortal que l'original. Fins ara tot el descens de mortalitat es devia exclusivament a les vacunes. Mica en mica, oi?

Nou comentari