La CNN escull Regencós entre les quinze poblacions més boniques d’Europa

La CNN ha escollit Regencós, la petita població del Baix Empordà, com una de les quinze poblacions més maques d’Europa. En un article signat per la periodista Julia Buckley, de Regencós en destaquen les seves edificacions i la situació geogràfica, a tocar de la Costa Brava i al sud del triangle dalinià, on el pintor Salvador Dalí vivia i treballava. “Només a 10 minuts de les famoses platges de la Costa Brava, hi ha un poble que conserva les seves restes medievals, acompanyades de cases de pedra centenàries i una bonica església”, remarca Buckley en el seu escrit a la cadena nordamericana. La periodista també posa de relleu el massís muntanyós que envolta Regencós i altres pobles amb edificacions medievals de la zona.

Regencós, el poble que ha captivat la CNN, té una muralla que és el principal element històric de Regencós. Malgrat que gairebé tota està derruïda, o bé ha estat assimilada per les construccions civils posteriors, el seu traçat quadrangular és encara ben resseguible. L’altre element cohesionador és l’església de Sant Vicenç, que va pertànyer a la parròquia de Begur fins el 1788. L’edifici actual data de principi del segle XIX, possiblement entre 1805 i 1815, i no té un especial interès artístic però acompanya la resta d’edificis que fan atractiu el municipi.

A banda d’aquesta localitat baix-empordanesa, a la llista de pobles europeus més bonics per la cadena americana CNN hi ha Geithoorn, conegut com la Venècia dels Països Baixos i que, com Regencós, no té una massificació de turisme, el que preserva el seu encant. La resta de pobles que apareixen en aquesta llista són Guimarães (Portugal), Roscoff ( França ), Nafplio (Grècia), Mostar (Bòsnia i Hercegovina), Mazara del Vallo (Sicília), Clovelly (Regne Unit), Korčula (Croàcia), Kenmare (Irlanda), Piran (Eslovènia), Reine (Noruega), i Tarnów (Polònia), Anghiari (Itàlia) i Dinkëlsbhul a Alemanya.

Nou comentari