El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Clara Prats alerta que les conseqüències epidemiològiques de la Setmana Santa són imprevisibles
  • CA

La investigadora de la UPC Clara Prats ha alertat aquest dimarts que les conseqüències de la Setmana Santa pel que fa a la pandèmia del coronavirus són imprevisibles. En declaracions al Matí de Catalunya Ràdio ha posat com a exemple la metàfora d’un helicòpter que segueix un cotxe. Ha explicat que amb la incògnita de com s’haurà comportat la gent durant aquestes curtes vacances “el cotxe ha entrat a un túnel, i no sabem com ni quan sortirà”. No obstant, ha dit que és d’esperar que hi hagi un augment de casos a Catalunya.

Segons Prats, “podem parlar” d’una quarta onada de covid-19 al nostre país. “Esperem que sigui petita i que no haguem de fer grans tancaments”, ha afegit la investigadora. Ha apuntat que ara toca veure si la corba fa un gran canvi que pugui ser alarmant “o bé si és una cosa puntual“. En aquest sentit, ha explicat que ara cal estar alerta amb un indicador: l’índex de positivitat. Considera que la famosa R estarà una mica “esbiaixada” per la poca normalitat que suposa la Setmana Santa.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Juan a abril 06, 2021 | 10:11
    Juan abril 06, 2021 | 10:11
    Que cansina. Si tanto investiga, que no diga que " las consequencias son imprvisibles "- que haga una previsión ella. Además, no hace falta ser investigadora para decir lo que todos vemos venir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa