El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cinc uròlegs entre els 100 millors metges d’Espanya, segons Forbes
  • CA

Forbes ha publicat, per cinquè any consecutiu, la llista dels 100 millors metges d’Espanya en l’àmbit de l’assistència, la investigació i la docència. Entre els més brillants, la revista ha seleccionat 5 especialistes en Urologia. Són quatre homes i una dona que exerceixen aquesta especialitat tant a hospitals públics com privats.

Forbes destaca el doctor Antonio Alcaraz Asensio, cap de Servei de l’Hospital Clínic de Barcelona i Especialista en Urologia al Centre Mèdic Teknon. Està especialitzat en el diagnòstic i tractament quirúrgic de tumors benignes i malignes de pròstata, bufeta i ronyó, en cirurgia laparoscòpica i robòtica i en trasplantament renal.

Alcaraz ha estat pioner al món en la utilització de les tècniques NOTES (natural orifice translumenal endoscopic surgery) i LESS (laparo-endoscopic single-site surgery) i el 2020 el seu equip va realitzar el primer trasplantament d’úter a Espanya. A més, el 2009 va fer la primera extracció via transvaginal d’un ronyó per tumor.

Un altre especialista destacat és Javier Romero-Otero, director mèdic de ROC Clinic i director del Departament d’Urologia de HM Hospitales a Madrid. Està considerat un referent tant nacional com internacional a Urologia relacionada amb la pròstata, l’Andrologia i la Cirurgia de l’àrea genital masculina.

Romero-Otero compagina la seva activitat assistencial amb la docència a la Universitat Complutense de Madrid, a la Universitat CEU San Pablo ia la Universitat de Salamanca, entre altres centres. A més, participa a nombrosos màsters universitaris. Respecte a la seva trajectòria investigadora, lidera el grup de recerca acreditat en R+D+I en salut integral de l’home i ha participat en més de 700 treballs entre altres mèrits. Així mateix, és membre de l’Editorial Board del VJPU de l’International Society for Sexual Medecine – ISSM.

El doctor Miguel Sánchez Encinas és un altre dels uròlegs exalçats com a cap del Servei d’Urologia a l’Hospital Universitari Rey Juan Carlos de Móstoles. També és responsable de l’especialitat d’Urologia a l’Hospital Ruber Internacional.

Sánchez als dos centres és també cap del Departament de Cirurgia + Robòtica i Urooncologia. És pioner en l’ús del robot Da Vinci a Espanya. Compagina la seva tasca assistencial amb la investigació i la docència, ja que és professor associat de la Universitat Rey Juan Carlos. Ha desenvolupat la seva activitat professional a prestigiosos hospitals nacionals i internacionals. És llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Complutense de Madrid i va estudiar Cirurgia Robòtica i Laparoscòpia a L’Institut Mutualiste Montsouris de París.

Entre els cinc uròlegs destaca una dona: la doctora Carmen González Enguita, cap del Servei d’Urologia a l’Hospital Universitari Fundación Jiménez Díaz. Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Miguel Servet de Saragossa, exerceix com a cap del Servei d’Urologia a l’Hospital Universitari Fundació Jiménez Díaz de Madrid, la unitat del qual va ser premiada com a Millor Servei en Atenció al Pacient (Premis BIC 2011-2017).

González Enguita domina tècniques com el trasplantament renal de donant viu i la cirurgia robòtica al càncer de pròstata. També és cap dels Serveis d’Urologia dels hospitals madrilenys Infanta Elena de Valdemoro, General de Villalba i Rey Juan Carlos de Móstoles. Ha participat en nombrosos projectes de recerca i el seu treball ha estat reconegut diverses vegades. Així mateix, és professora honoris, col·laboradora docent i professora associat a la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Madrid des de 1993.

Finalment, el doctor Ramiro Cabello Benavent mereix l’elogi de Forbes com a metge adjunt del Servei d’Urologia de l’Hospital Universitari Fundació Jiménez Díaz i els hospitals Rey Juan Carlos, Infanta Elena i General de Villalba. Va començar treballant a l’Hospital General Universitari Gregorio Marañón per posteriorment recalar a l’Hospital Universitari Fundación Jiménez Díaz.

Des de llavors, Cabello s’ha centrat en el desenvolupament de la cirurgia laparoscòpica a Urologia i al trasplantament renal. Compta amb àmplia experiència en l’abordatge laparoscòpic transperitoneal i retroperitoneal per al tractament de la patologia urològica oncològica i reconstructiva. És col·laborador docent del departament de Cirurgia de la Universitat Autònoma de Madrid i membre de l’Associació Espanyola d’Urologia (AEU) i de l’Associació Europea d’Urologia (EAU).

El llistat de Forbes de 2021 recull altres professionals d’un total de 25 especialitats medicoquirúrgiques que van des d’Al·lergologia, Angiologia i Cirurgia Vascular, Pediatria, Otorinolaringologia, Hematologia o Cardiologia fins a Ginecologia i Obstetrícia, Oftalmologia, Endocrinologia, o Neurologia, Medicina Interna, Pneumologia, Traumatologia o Oncologia Radioteràpica, entre d’altres.

Tots ells desenvolupen la seva activitat en centres públics i privats de gran part del territori espanyol, alguns tan emblemàtics com l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, el Clínic San Carlos, la Fundació Jiménez Díaz, l’Universitari La Paz, o el Gregorio Marañón . Així com Hospital Universitari Quirónsalud Madrid, Hospital Universitari de Creus, Hospital Universitari Porta de Ferro, Centre Mèdic Teknon, Hospital Universitari Infantil Nen Jesús, Hospital Universitari Rey Juan Carlos, Hospital Universitari Verge del Rocío de Sevilla, Hospital German Trials i Pujol o l’Hospital Universitari Ramon i Cajal, entre més de seixanta centres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa