El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Científics censuren la decisió del ministeri de barrejar AstraZeneca amb Pfizer
  • CA

La decisió del Ministeri de Sanitat d’administrar una dosi de Pfizer als menors de 60 que havien rebut una primera d’AstraZeneca ha estat censurada en les darreres hores per diversos epidemiòlegs a través de les xarxes socials. Entre els científics que es mostren contraris a la decisió hi ha l’investigador de la Universitat de Leicester i professor de la UOC, Salvador Macip, que apunta que no té “cap lògica científica”. Macip considera que l’estudi en el qual Sanitat ha basat el seu dictamen “no permet rebre les conclusions que diuen”. Per aquest professor de la UOC, “posar segona dosi d’AstraZeneca és segur i eficaç, la resta no ho sabem encara”.

També es mostra crític amb la decisió el viròleg Xavier Abad, per qui la decisió de Sanitat només complica les coses, una actitud que “només està a l’abast d’incompetents”. Per Abad, l’estudi del ISCIII i el govern espanyol “serà recordat molt de temps” per l’intent, segons diu, d’intentar “validar la pífia de segona dosi de Pfizer”.

L’epidemiòleg Oriol Mitjà també es pronuncia sobre la polèmica en una sèrie de piulades en què adverteix que l’estudi que s’ha fet no ofereix informació suficient sobre efectes adversos de la combinació de les dues vacunes. En cas de poder triar una vacuna o l’altra, Mitjà recomana als ciutadans afectats que es decantin per AstraZeneca.

L’investigador de la Universitat d’Oxford Dani Prieto-Alhambra s’afegeix a les mostres de desconcert i fa un fil a Twitter on denuncia que les conclusions de l’estudi del govern espanyol són “especulacions”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vicenç Ramoneda a maig 19, 2021 | 14:12
    Vicenç Ramoneda maig 19, 2021 | 14:12
    Està demostrat "científicament" que els polítics no son científics, només son polítics amb interessos de partit, o no?
  2. Icona del comentari de: Donec Perficiam a maig 19, 2021 | 14:15
    Donec Perficiam maig 19, 2021 | 14:15
    Com tot el que fan i tot el que passa al regne de Caspaña, és un puto desastre.....Caspaña país del despropòsit, regne del desgobern, paradís dels corruptes, els mangantes, els ignorants i els ganduls. Estat en caiguda econòmica lliure, demostració de tot el que NO es pot fer en aquest món....vull marxar !!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa