Celaá diu que es podrà vacunar alumnes a les escoles a partir de setembre si Sanitat ho aprova

La ministra d'Educació demana a les comunitats autònomes que mantinguin els professors contractats per la pandèmia

La ministra d’Educació, Isabel Celaá, ha afirmat aquest dijous el sistema educatiu espanyol està preparat per a una campanya de vacunació a les escoles a partir de setembre. “Es podria vacunar si s’envia allà el personal sanitari“, ha afirmat en el transcurs d’una entrevista a RNE. Amb tot, Celaá ha afirmat que aquesta és una decisió que correspon en exclusiva al Ministeri de Sanitat. La ministra també s’ha mostrat convençuda que les escoles podran obrir al setembre amb assistència presencial de “tots” els alumnes i professors. “Pensem que tindrem condicions sanitàries prou segures per poder-ho fer, perquè el que ens importa és l’evolució acadèmica de l’alumne“, ha dit.

Pel que fa als 40.000 professors contractats per donar suport a les tasques formatives durant la pandèmia, en què s’han reduït les ràtios i s’ha incrementat el nombre de grups, Celaá ha demanat a les comunitats que els mantinguin “perquè ens calen no només de reforç, sinó per iniciar metodologies diferents” i “ens interessa que hi hagi grups d’alumnes que estan essent atesos per dos professionals”.

Es tracta, segons Celaá, d’evolucionar cap a un model educatiu on l’aprenentatge es faci de forma més personalitzada i per això calen dos professors. Per fer-ho possible, ha dit, el govern espanyol planteja ajudes per a les comunitats a través dels fons europeus REACT, que destinen 1.750 a Educació.

Nou comentari