El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CE posa caducitat al passaport Covid: nou mesos després de la vacuna

La Comissió Europea ha aprovat aquest dimarts limitar a nou mesos la validesa del certificat de vacunació de la Covid-19 per poder viatjar. La norma s’aplicarà a partir de l’1 de febrer i substitueix la proposta que l’executiu comunitari va fer al novembre, que no era vinculant. Així, el certificat de vacunació serà vàlid durant nou mesos després de rebre la pauta completa de la vacuna i posteriorment caldrà rebre la dosi de reforç perquè ho continuï sent. L’executiu comunitari ha establert aquest període de temps de validesa del certificat perquè el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties estableix que la protecció davant d’infeccions disminueix a partir dels sis mesos des de la segona injecció.

Amb la dosi de reforç recomanada a partir dels sis mesos, la Comissió Europea deixa així tres mesos de marge en què el certificat de vacunació continua sent vàlid per viatjar. “Els estats membre no poden fixar un període de temps de validesa ni més curt ni més llarg”, diu la Comissió Europea, que afegeix que l’entrada en vigor de la norma és l’1 de febrer per donar “temps suficient” a les campanyes de vacunació amb les dosis de reforç.

“Les noves regles garanteixen que les restriccions estan basades en evidència científica i criteris objectius. La coordinació contínua és essencial per al funcionament del mercat únic i aportarà claredat als ciutadans de la Unió Europea en l’exercici del seu dret al lliure moviment”, apunta l’executiu comunitari en un comunicat publicat aquest dimarts.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pfizer i sus secuaces a desembre 22, 2021 | 07:55
    Pfizer i sus secuaces desembre 22, 2021 | 07:55
    Quin negoci més descarat. Primer pagues per veure la pel·lícula i un cop a dins et diuen que cada cinc minuts hauràs de tornar a pagar per poder continuar veient-la.
  2. Icona del comentari de: Jaume a desembre 22, 2021 | 11:50
    Jaume desembre 22, 2021 | 11:50
    Es que han canviat el títol a la pel·lícula. Ara es diu Omicron, demà Omega, passat demà... No saben com resoldre el problema. Bé, sí: Enganyant al la gent, imposant mesures de control social per resoldre un problema sanitari que estan magnificant molt més del que realment és, fotent por a tothom; per tal que els quatre gats que queden sense vacunar-se es posin la vacuna i alhora tinguin el seu passaport cap a la llibertat. A més les vacunes no eviten contagis entre els vacunats. Quina protecció dóna la vacuna si els que majoritàriament estant morint de Covid són els vacunats? On és la immunitat de grup? Que no era el 70 % de la població vacunada? No, tots vacunats amb 2, 3, 4 ... i les dosis que calguin per seguir contagiant-nos, això sí, però amb el passaport que ens obri totes les portes...Una distopia total.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa