CCOO i UGT acusen Correus d’ignorar les prevencions contra la Covid

Els sindicats contemplen l'opció de convocar vaga a partir del 'Black Friday'

Els sindicats CCOO i UGT plantegen mobilitzacions i fins i tot l’opció de convocar vaga a partir del ‘Black Friday’ per protestar contra les condicions de treball a Correus, on consideren que no es prenen les precaucions necessàries per evitar contagis de coronavirus. De fet, els dos sindicats denuncien que en els dos últims mesos s’han “triplicat el nombre de contagis per Covid-19 acumulats a Correus”, que és el sector més afectat després del sanitari. A Catalunya, actualment, hi ha 1.201 treballadors afectats i 106 positius, dels quals 75 són a la demarcació de Barcelona. Segons CCOO i UGT, l’empresa “ignora des de fa mesos les demandes per incrementar les mesures preventives”.

Els sindicats demanen “mesures organitzatives de caràcter preventiu, com la rotació de la plantilla o la regulació dels torns, dues mascaretes i EPI al dia i proves PCR o serològiques a tota la plantilla”. 

Però CCOO i UGT afirmen que en l’última actualització del protocol intern de prevenció s’han introduït canvis que dificulten el reconeixement de contactes estrets en els centres de treball. Els sindicats afirmen que la decisió “només amaga una intenció: evitar el reconeixement de la necessitat de quarantenes que paralitzarien la producció”. 

Segons afirmen, els centres de treball estan “afectats per contagis, brots i quarantenes no realitzades correctament per no considerar que eren contactes estrets, falta de neteja i desinfecció, a causa de la total incapacitat i inactivitat de Correus”. 

CCOO i UGT acusen l’empresa de no voler “fer marxa enrere” i de mantenir “la totalitat de la plantilla en centres de treball massificats, contractant fins i tot més personal sense aplicar les necessàries rotacions i provocant un amuntegament d’alt risc per a la plantilla i la ciutadania”. 

L’obsessió de l’empresa postal és mantenir l’activitat de cara al negoci que suposa l’increment de les campanyes del ‘Black Friday’ i nadalenca, intentant ocultar els contagis que es van produint per a evitar el tancament de centres”, afirmen els sindicats, que acusen Correus de “posar en perill als treballadors, jugar amb la salut de les seves famílies i dels milions de ciutadans que l’empresa postal atén diàriament”. 

Comentaris

    LLIMA 14/12/2020 11:53 pm
    Aquest no son els que boicotejaven cartes, i revistes de Omnium el 1O? per mi poden infectarse tots.
      LLIMA 14/12/2020 11:53 pm
      Aquest no son els que boicotejaven cartes, i revistes de Omnium el 1O? per mi poden infectarse tots.

Nou comentari