CCOO reclama al Govern que assumeixi el cost dels tests d’antígens

El sindicat CCOO ha reclamat el reforç urgent de l’atenció primària i la gratuïtat dels tests d’antígens davant de la sisena onada de la covid. El sindicat ha afirmat que s’estan vivint uns dies d'”autèntic col·lapse” del sistema. Consideren que davant la indicació de no anar als CAP en cas d’obtenir positiu en un test fet a casa i davant l’evidència que moltes persones se’ls fan cada dos dies per evitar riscos, assumeixen un cost elevat que no els correspon. Per això, ha exigit al Govern que garanteixi l’accés a aquests tests a tothom, fent-los gratuïts.

El sindicat ha lamentat també la manca de previsió novament en aquesta sisena onada i ha reclamat no acomiadar cap professional que ara s’hagi contractat de reforç.

El Departament de Salut recomana als positius de Covid-19 per test d’antígens que no vagin al Centre d’Atenció Primària per la saturació de la sisena onada amb la variant òmicron. La recomanació arriba en un context d’escalada de les infeccions -que arriben als 21.000 casos diaris- i d’augment de la pressió assistencial al primer nivell de la xarxa sanitària. Si el test és positiu, la recomanació del Salut és aïllar-se 10 dies al domicili, sense que calgui repetir la prova al CAP.

El Departament dirigit per Josep Maria Argimon també indica que si no hi ha símptomes o són lleus o no cal la baixa, es pot contactar telemàticament amb el CAP per comunicar el positiu i que s’inclogui a la història clínica de l’afectat. El protocol del qual informa Salut estableix que la persona afectada rebrà un missatge a través de telefonia mòbil en què podrà reportar els contactes estrets.

En cas que calgui la baixa, la recomanació és, igualment, contactar de forma telemàtica amb el CAP o per telèfon. Si els símptomes empitjoren o la persona es troba malament, sí que es recomana anar al CAP o trucar al 112 si és un cas urgent.

Comentaris

    Pepet Desembre 30, 2021 | 09:31
    Els test d'antígens s'han de vendre als supermercats. Les farmàcies són establiments obsolets que tenen uns privilegis inaceptables i una manca de competència que fa feredat.

Nou comentari