Catalunya supera les 200 persones en estat crític per la Covid

Salt endavant en la pressió hospitalària i els casos greus de Covid. Les UCI catalanes ja superen els 200 ingressats per covid, amb un total de 214 pacients, 16 més que fa un dia, segons el Departament de Salut. El total d’ingressats ascendeix fins als 939, 34 més que fa un dia. En paral·lel, l’Rt baixa tres centèsimes, fins a 1,31, i el risc de rebrot baixa 20 punts, fins a 469. Salut ha declarat 4.583 nous casos confirmats per PCR o TA en les darreres 24 hores, que situen el total des de l’inici de la pandèmia en 986.408. En les darreres 24 hores s’han notificat nou morts i el global des de l’inici de la pandèmia és de 24.193 defuncions. El 7,59% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. La incidència acumulada a 14 dies baixa de 374,77 a 367,96, mentre que a 7 dies ho fa de 217,34 a 202,45.

En aquest context, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, s’ha mostrat aquest divendres ferm partidari d’evitar els sopars i dinars de Nadal amb l’empresa a causa d’aquesta sisena onada del coronavirus a Catalunya. En una entrevista als Matins de TV3, ha assegurat que és “clarament millor” no fer aquests àpats, i ha recordat el brot de Covid-19 que hi va haver a Màlaga entre professionals de la Salut tot i haver-se fet prèviament un tests d’antígens. Segons ell, és quelcom que enguany s’ha d’evitar. No obstant, sí que ha donat llum verda a fer els dinars de Nadal i Sant Esteve, tot i haver d’extremar la precaució en un moment que augmenten els contagis d’aquesta malaltia.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, va anunciar dijous que la setmana que ve s’obriran via web les cites per vacunar els nens de 5 a 11 anys a partir del 15 de desembre, tal i com es va aprovar el passat 7 de desembre en el marc de la comissió de salut pública del Ministeri de Sanitat. La vacuna que s’administrarà als nens serà la formulació infantil de Pfizer, amb una quantitat de 0,2 mil·lilitres, que equival a una tercera part de la dosificació per als adults. La vacuna arriba en vials de deu dosis. Catalunya rebrà la setmana que ve 234.000 dosis.

Comentaris

  En, de Desembre 10, 2021 | 11:14
  Vaya Joan Antoni, veo que te has corregido con lo de la presión hospitalaria. ¿ Ves como la cosa cambia usando la sintaxis corretamente ? Ahora sí que se entiende " EN " la presión, no como ele otro día " DE " la presión.
  Joan Desembre 10, 2021 | 15:48
  D´aquests 200 ingressats a la UCI quants estàn vacunats i quants no? Estas fent un flac favor a la societat amagant informació. No se perque, però amb el passaport covid penso que tenim un passaport per escampar el virus. Falta professionalitat.
  Joan de Sant Andreu Desembre 10, 2021 | 19:58
  Sr. Guerrero, si es considera un informador faci el favor d'informar. Quants dels malalts crítics estan vaccinats? Correspon a una dada que sens dubte és d'interès. Qualsevol altre cosa, és fer de corretja de transmissió d'uns polítics i els seus mecenes amb poder econòmic que només ens volen calladets i obedients. Això sí que no ens falti el glop de cervesa.

Nou comentari