El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya suma 100 morts més i gairebé 5.000 nous contagis de Covid-19
  • CA

El Departament de Salut ha registrat en les darreres 24 hores 104 morts més per Covid-19 a Catalunya, mentre que el número de nous contagis confirmats per PCR o tests d’antigen han estat 4.796. La taxa de reproducció del virus (Rt) ha baixat de nou de manera molt tímida, només un 0,01, i se situa de 0,95 a 0,94. El risc de rebrot també baixa, però poc, perd vuit punts, passant de 739 a 731.

Aquest és el segon dia d’aquesta setmana en què Catalunya registra un número de defuncions per damunt de les 100. Dimarts passat el balanç es va situar en 134 morts. Aquesta setmana també ha suposat un augment important de nous contagis, que en dies anteriors havien experimentat un descens. La Rt és l’índex que ha ralentit el seu descens, i en aquests moments està baixant una dècima per dia, fet que fa difícil que baixi ràpidament fins al 0,7, que alguns experts consideren que és la xifra òptima per tornar a agafar el control de l’epidèmia.

En tot cas, però, els nous contagis registrats segueixen sent la xifra que marcarà el ritme d’hospitalitzacions els propers dies, en funció de quina sigui l’evolució. La reducció de la Rt fa preveure que baixi el nombre de contagis, però els milers que s’han produït fins ara poden posar encara en més tensió el sistema hospitalari. No obstant això, en aquests moments, segons les xifres, s’estan alliberant llits d’UCI. Avui n’hi ha 471 amb Covid-19, quan el dia anterior eren 485, fet que pot tenir relació amb l’augment de la mortalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa