El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya retorna a la zona de risc molt alt de rebrot
  • CA

Catalunya ha retornat a la zona de de risc molt alt de rebrot (201), d’on havia aconseguit sortir la setmana del 3 al 9 de març passant a la zona de risc alt —que és la que va de 101 a 200—, segons figura a les dades del Departament de Salut publicades aquest dilluns. Els altres indicadors de la pandèmia també creixen. La incidència acumulada a 14 dies ha pujat 0,31 dècimes i s’ha siutat en 190,45; la velocitat de propagació també augmenta lleument una dècima i s’ubica en 1,06, i l’índex de positivitat de les proves que es fan ja arriba a 5,15%.

Els nous contagis confirmats per PCR i TA pugen aquest dilluns a 601, mentre que la pressió hospitalària puja amb 25 pacients més hospitalitzats a causa de la Covid-19, en total 1.431, mentre que hi ha una persona més ingresada a la UCI, en total 411. Pel que fa a defuncions, se’n registren 20 més (en total 21.148).

Aquestes dades mantenen la incògnita sobre si l’aixecament d’algunes restriccions de les darreres setmanes, bàsicament ampliació d’horari de restauració fins a els 17 hores i permís perquè les bombolles de convivència es puguin moure per les comarques catalanes mantenint mesures de protecció personal quan es realacionin amb altres persones, condueixen a les portes d’una quarta onada, . La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha fet marxa enrere aquest dilluns en relació a les declaracions que va fer la setmana passada apuntant una possible reobertura de la restauració per Setmana Santa. En els propers dies el Procicat haurà de decidir les mesures que regiran la mobilitat i el nivell d’obertura d’activitat econòmica la setmana vinent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa