Catalunya vacunarà en massa en museus i empreses

Dilluns arribaran 31.780 dosis de la vacuna d'AstraZeneca, que es destinarà a serveis essencials

Catalunya rebrà dilluns 31.780 dosis de la vacuna d’AstraZeneca, ha anunciat la consellera de Salut, Alba Vergés, aquest divendres durant la presentació de l’estratègia nacional de vacunació, que preveu administrar vaccins de manera massiva en museus i empreses en la fase més avançada, quan es tanqui el procés dels grups més prioritaris. Aquesta vacuna, que no es pot administrar a persones majors de 65 anys, anirà destinada prioritàriament a persones que treballen en serveis essencials. Vergés ha dit que Catalunya està preparada i té capacitat per vacunar massivament, arribant a 150.000 persones al dia quan hi hagi les vacunes suficients.

La consellera ha recordat que aquest any “s’han posat 1,5 milions de dosis de vacuna de la grip en dos mesos, amb pics de 60.000 dosis al dia”. Vergés ha remarcat que serà “una vacunació de país” i que el sistema públic es bolcarà en la campanya per immunitzar la població amb 600 espais extra com s’ha fet amb la grip i fins i tot utilitzant-ne d’altres com museus o les mateixes empreses.

Salut preveu acabar entre aquesta setmana i la següent la vacunació de les persones que viuen o treballen en residències i fins al 31 de març es vacunarà la gent catalogada com a gran dependent, de nivell 3, que serien unes 24.000 persones. En funció de les dosis disponibles s’avançarà la vacunació dels següents grups prioritaris, ha explicat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

La fase més massiva de vacunació, la tres, començarà després d’aquests grups, quan es tracti ja de vacunar les persones més joves i sanes. L’inici d’aquesta fase va en funció de la disponibilitat de dosis. En aquests moments no se sap quan es podrà cobrir l’etapa tres. Per cobrir les dos primeres etapes es necessiten uns cinc milions de dosis. Ara hi ha compromeses més d’un milió de dosis. Encara no es pot plantejar la fase tres.

Comentaris

  POTITOS VERGES, publicitat TV3.ERCovid a mort 06/02/2021 7:29 am
  Cada vegada que surt aquesta criminal i pocacosa a la seva TV3.ERC, en Ferrovial Junqueras i secta criminal perd 10.000 vots. Sanchis cobres molt d'ERCovid i tauds ferrovial sa?
  ERC.PSOE.PODEMOS el nazional.psoecialisme de la mort 06/02/2021 5:54 am
  El tripartit 3sun model de gestio nazionak.psoecialista, el gust ee matar fent un Ferrovial
  El cit campejador 05/02/2021 1:20 pm
  No més ha trigat un mes i mig des que van arribar les primeres vacunes a Espanya. I quasi un any des que va començar la pandèmia... com no es sabia que hi haurien vacunes per aquestes dates doncs... Govern d'indepes, Govern d'incompetents...
  129
  71
  Respon
   Josep 05/02/2021 2:34 pm
   No crec que els unionistes siguin més competents... mireu l'Illa i la resta de la banda...
   139
   33
   Respon
  Bot 05/02/2021 12:57 pm
  Bill gates ha dit publicament i està registrat que s’ha de reduir la població mundial a partir de les vacunes i el control de la natalitat.
   Ramon 05/02/2021 1:56 pm
   Sí, i que no s'han de tenir fills, que el gènere és quelcom que esculls -el gag de Vida de Brian fet realitat-, que hem de viatjar en tren i de nit, que matar vuitmesons és quelcom molt de progrés i tot el pack. Però a mi no em quadra que, si l'objectiu és reduir la població mundial, llavors com s'explica que totes aquestes consignes del Gates, el Soros, el Partit Comunista xinès, TV3 i el Sant Pare, s'apliquin just allà on la població no creix, just allà on el pes demogràfic en relació amb el total és cada cop menor o sigui al primer món o sigui al món democràtic?
    Ramon 05/02/2021 1:58 pm
    Bé, òbviament la consigna de matar persones en l'inici de llur vida, aquesta en concret el peronista del Vaticà no l'aplaudeix. D'aquesta, al peronista del Vaticà l'eximeixen.
     Bot 05/02/2021 3:22 pm
     Projecte "Color revolution"
  Ramon 05/02/2021 12:50 pm
  Ah, quina gran repartidora de targes a la porta de la perfumeria s'està perdent el món, per causa del compromís polític d'Alba Vergés!
  Bot 05/02/2021 12:48 pm
  La mirada de control mental maçònic de la vergés indica l’estat d’alienació. Per això muntenn la pandèmia per vacunar.

Nou comentari