El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya presenta els pitjors resultats de rastreig de tot l’Estat i Melilla els millors
  • CA

Catalunya presenta els pitjors resultats de rastreig de contactes per cada cas positiu de Covid-19 que es registra, segons mostra un informe de la Red Nacional de Vigilancia Epidemiológica (RNVE) del 15 de juliol. Un quadre d’anàlisi exposa que Catalunya identifica entre 0 i 2 contactes per cada cas positiu de Covid-19. La taula mostra casos notificats amb inici de símptomes i diagnòstic posterior al 10 de maig del 2020. El nombre de casos sense contacte identificat de Covid-19 a Catalunya és de 7.206, és a dir, el 75,1%.

Es tracta dels pitjors resultats segons l’informe en el conjunt de l’Estat, seguits pels casos de Madrid i Astúries, que identifiquen entre 0 i 3 contactes. El millor resultat de rastreig el presenta Melilla amb una mitjana de 13 contactes identificats i un rang d’entre 4-16.

Taula de la Red Nacional de Vigilancia Epidemiológica

Taula de la Red Nacional de Vigilancia Epidemiológica

A l’Aragó, on es viu una situació de rebrots com a la comarca del Segrià, el rastreig presenta uns millors resultats que a Catalunya. Segons l’informe, en aquesta comunitat s’identifica una mitjana de 4 contactes per cada cas positiu i el rang està entre 2-6.

D’acord amb les guies de l’OMS, els contactes són totes les persones que estan associades amb algun àmbit d’activitat del cas i poden tenir una exposició similar o d’un altre tipus a la del cas. Els contactes poden ser membres de la família, altres parents, visites, veïns, amics, mestres, companys de classe, companys de feina, treballadors socials o sanitaris o membres d’un grup social.

Sobre el rastreig, la conseller de Salut, Alba Vergés, va fer aquesta setmana l’anunci d’ocupació de 500 persones a fer aquesta tasca. Des de l’àmbit sanitari la demanda de rastrejar millor ha arribat per part de diverses veus, com la del president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa