El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya ofereix gairebé 1.700 places per formar especialistes de la salut, rècord històric
  • CA

El Departament de Salut ha provat una oferta rècord per a la formació sanitària especialitzada (FSE) per a l’any que ve amb 1.692 places. Aquest total supera els màxims històrics vigents i manté la tendència ascendent dels darrers set anys. Respecte al 2020 l’oferta ha crescut prop d’un 4% (+62 places). El total estarà repartit entre totes les regions sanitàries i corresponen a 54 especialitats diferents adreçades a professionals de la infermeria, la farmàcia, la psicologia, la biologia, la física i la química.

Pel que fa a les especialitats mèdiques, l’oferta creix en 20 places MIR. En total se n’oferiran 1.250 de 40 especialitats i les que més creixen són medicina intensiva, psiquiatria i al·lergologia.Medicina familiar i comunitària oferirà 370 places, pediatria i àrees específiques 76, anestesiologia i reanimació 71, medicina interna 70 i psiquiatria 57.

Pel que fa a les especialitats infermeres, l’augment és de 35 places, amb un total de 329 de sis especialitats. L’increment més elevat es dona en infermeria geriàtrica i pediàtrica, seguit de salut mental i infermeria familiar i comunitària.

El Departament de Salut ha destacat també l’augment de places en psicologia clínica i farmàcia hospitalària, atenent a la demanda elevada d’aquest perfil professional. El Ministeri de Sanitat ja ha aprovat l’oferta de places i ara està previst que surti publicada al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). La previsió és que els nous aspirants es puguin examinar entre gener i febrer, de manera que es torni al calendari que hi havia abans de la pandèmia.

1.630 residents nous

D’altra banda, el 20 de juliol es van incorporar al sistema de salut de Catalunya 1.630 residents, que representen el nombre més elevat fins avui. Del total, els més nombrosos són els residents de medicina familiar i comunitària i d’infermeria d’atenció familiar i comunitària, amb un total de 347 i 119, respectivament.

Paral·lelament, el Departament de Salut continua treballant amb el Departament d’Universitats i Recerca perquè al curs 2022-23 hi hagi un increment substancial de 600 places en el grau d’Infermeria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa