Catalunya llença vacunes caducades

L'alentiment en la vacunació provoca un desajust entre la previsió i la demanda real

El Departament de Salut s’ha vist obligat a llençar dosis de vacunes caducades en les darreres setmanes perquè hi ha un desajut entre les previsions de candidats de vacunar-se i les dosis que es descongelen per ser administrades. Segons ha avançat El País i ha confirmat Salut a EL MÓN s’ha produït “un desajust en els models de previsió de fluxes” que “ha provocat que alguns lots no administrats tinguin una data de caducitat molt propera”.

El Departament de Salut no dispsoar del “nombre exacte” de dosis que s’han hagut de llançar a la brossa peruqè “és possible que algunes unitats hagin caducat”. La Generalitat subratlla que aquesta situació també s’ha produït a la resta de comunitats de l’estat espayol, un fet que “ha comportat la recent aturada de compra de vacunes per part de l’Estat”.

Des de l’inici del pla de vacunació, “i dins la complexa logística de subministrament, distribució territorial i administració de vacunes, es fan servir diversos models de previsió basats en càlculs prospectius que es van corregint dia a dia en funció de les vacunes efectivament dispensades”, explica Salut.

“Tant els models com les interpretacions dels tècnics anticipaven per la primera setmana de setembre, coincidint amb la represa laboral i la fi del període vacacional, un repunt de la demanda de dosis per part de la població no vacunada, però com és sabut el ritme de persones que han decidit vacunar-se ha estat menor de l’esperat”, ha justificat la Generalitat.

Per tal que aquesta situació no obligui a llançar més vacunes, per part de la Comisión de Salud Pública del Ministerio de Sanidad, s’estudia l’ampliació del grup de persones a les que administrar una dosi addicional de la vacuna perquè això “contribuirà positivament a l’equilibri del flux de subministrament, distribució i administració de vacunes”, sosté Salut.

Comentaris

  Ni al groc, ni al verd, ni al marró. Aboquem en les persones. 17/09/2021 3:06 pm
  O sigui, que per no haver de llençar-les a les escombraries llençaran una tercera dosi per les artèries de gent convenientment requalificada per a l'ocasió. Per allò d'aprofitar-les. Què bé aniria poder llençar polítics caducats.
  Català 17/09/2021 3:26 pm
  L'administració pública, tan ineficaç com sempre.
  Català 17/09/2021 3:26 pm
  L'administració pública, tan ineficaç com sempre.
  Puigdemont pera de robar als catalans 17/09/2021 5:54 pm
  Malversacio Argimon, dimissio i que pagui. Junts 3%, sempre robant i malversant
  666 17/09/2021 6:34 pm
  És millor això que posar tercera dosi a qui ho vulgui ?
  De Roquetes vinc 18/09/2021 1:04 pm
  Em fa gràcia el que parla de Puigdemont. Com si la casa reial espanyola fos la casa de la caritat. Imbècil, que ens costa cada dia mantenir al perdut aquell a Abu dabi?

Nou comentari