Catalunya, fora de la zona vermella de contagis

Gran part d'Europa també està en taronja amb una incidència inferior als 150 casos

Catalunya ha sortit de la zona vermella de contagis per covid-19 al mapa de la Unió Europea i ara està en la zona taronja, segons les darreres dades del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès) publicades aquest dijous. El territori català es va tenyir de vermell a finals de juliol del 2020 i des de llavors no ha baixat dels 150 casos per cada 100.000 habitants en els darrers 14 dies. Si bé alguns estats membres relaxen les restriccions per a les zones taronges, la UE només exigeix explícitament aixecar mesures com PCR o quarantenes als territoris en verd.

A l’estat espanyol, València i les Illes Balears també estan en taronja perquè presenten una incidència inferior als 150 casos per cada 100.000 habitants els últims 14 dies. En canvi, l’Aragó, Andalusia o Madrid continuen en vermell.

Mapa del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties sobre el nivell de contagis a la Unió Europea

Gran part d’Europa està en zona taronja. És el cas de pràcticament tot Alemanya, Itàlia, Portugal i els països de l’est. Per contra, bona part de França està en vermell, igual que els Països Baixos, Bèlgica, Grècia i els països bàltics. Amb gairebé tot el territori en verd, Finlàndia és l’estat amb la millor situació epidemiològica a la UE.

Nou comentari