Catalunya desplega 4.500 policies per controlar la nit de Cap d’Any

Hi haurà 248 controls policials per tot el territori

El conseller de l’Interior, Miquel Sàmper, ha anunciat que es desplegaran 4.500 policies per fer complir les restriccions aquesta nit de Cap d’Any. El dispositiu comptarà amb  3.600 agents de Mossos d’Esquadra i 900 efectius de policies locals. També hi haurà 248 controls policials a tot el territori. El dispositiu arrencarà a les 22 hores del 31 i acabarà el dia 1 a les 10 hores.

No obstant això, hi haurà controls a partir de les 15 hores d’aquest dijous. Entre les hores del toc de queda, de 01:00 de la matinada a les 06:00, es faran controls dinàmics. Fora d’aquestes hores hi haurà controls estàtics, han explicat les autoritats. Interior ha incidit que vigilarà especialment les “festes il·legals” en domicilis o cases rurals (es farà un seguiment en aquests espais on tampoc es poden fer festes). De fet, aquest aspecte és una prioritat. Aquesta nit s’atendrà qualsevol requeriment que arribi relacionat amb festes no permeses. “No podem estar a cada domicili però s’ha pensat un dispositu per poder donar resposta al màxim per fer complir la normativa”, ha assenyalat el comissari David Boneta.

El subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha recordat que es permet la mobilitat fins a les 1 de la matinada per tornar al domicili. Tot i així Delgado ha recordat que la flexibilització s’ha d’entendre per trobar-se “exclusivament” amb persones que viuen soles. A la resta de persones se’ls recomana celebrar el Cap d’Any al seu domicili amb les persones que conviuen.

Delgado ha reiterat que les trobades no poden ser de més 10 persones i que a la 1 de la matinada “tothom ha d’estar a casa seva”.

Cap representant de Salut compareix, Sàmper s’ho troba

La roda de premsa l’han fet només representants d’Interior. Preguntat per periodistes per què en la roda no ha comparegut cap responsable de Salut, Sàmper ha dit que se n’ha assabentat cinc minuts abans de començar. “Entenc que hauran considerat que no era necessari comparèixer avui”, ha dit el conseller de l’Interior.

Sàmper ha dit que sí existeix una coordinació entre gabinets de premsa, però que ell en particular no ha parlat amb la consellera de Salut i desconeix perquè no ha comparegut. “Pensava que era la roda de premsa habitual que fem conjuntament cada dijous”, ha dit. El conseller Interior ha volgut treure ferro a l’assumpte i ha dit que no respon a cap discrepància entre departaments, simplement que avui se li donava protagonisme al dispositiu policial.

Sense canvis previstos abans del 6 de gener

Sámper ha fet referència al possible establiment de noves mesures més restrictives en els propers dies. No hi ha previst introduir un enduriment de mesures abans del Dia de Reis, el 6 de gener. Ara bé, ha advertit que les decisions es prenen per raons epidemiològiques i això pot canviar en qualsevol moment.

Més informació en breu

Nou comentari