Catalunya descarta imposar restriccions només per als no vacunats

Catalunya no té previst imposar restriccions només per a les persones que no s’han vacunat contra la Covid-19. “Tocaríem el moll de l’os dels drets fonamentals”, ha assegurat la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, en una entrevista amb l’ACN. El Govern català no contempla aplicar una “discriminació tan absoluta”, més enllà de l’obligació de tenir el certificat Covid-19 per entrar a bars, restaurants i gimnasos que ja està en vigor.

Vilagrà assegura que seria “molt perillós” aplicar “prohibicions” en segons quins llocs només en funció de si s’està vacunat. La consellera de Presidència recorda que es tracta de “drets fonamentals” i que el passaport Covid només s’està plantejant en espais “no necessaris” com la restauració o l’oci nocturn –ara tancat– per aquest motiu. Vilagrà ha insistit que es tracta d’establiments on no es porta mascareta ni es respecta la distància social.

El Govern té clar que no es pot anar més enllà i limitar l’accés dels no vacunats a “altres espais escolars o de drets fonamentals” perquè seria “excessiu”. Vilagrà ha assegurat que l’executiu es pren de “manera rigorosa” el respecte dels drets de la ciutadania i que per això incentiva la vacunació “des d’un punt de vista social”. Respecte al toc de queda, la consellera ha defensat que era una mesura necessària per frenar l’expansió de la sisena onada i que el Govern la retirarà tan bon punt millori la situació.

Crítiques al govern espanyol

Vilagrà ha criticat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per no voler aplicar més mesures per fer front a la sisena onada. La consellera de Presidència ha acusat l’executiu de ser “molt poc valent, lent i irresponsable”. Vilagrà també ha avançat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, només assistirà a la conferència de presidents si s’hi parla de la Covid. Fins ara, el republicà posava com a condició que l’ampliació del fons Covid per al 2022 que reclama Catalunya constés a l’ordre del dia.

Comentaris

  Sant tornem-hi amb el concepte d'oci Gener 09, 2022 | 09:48
  El passaport ja és excessiu a tot arreu, a més de totalment ineficaç, atès que estar vacunat no t'eximeix de ser portador i seguir contagiant. Però és que a més no tenen clars ni els conceptes bàsics, que retorcen a conveniència. Dir que la restauració és un element prescindible és no entendre que per a tots els treballadors que treballen lluny de casa (la gran majoria) el dret a poder dinar és un dret fonamental.
  Doctor Strangelove Gener 09, 2022 | 09:59
  És clar és clar, no podem sortir a prendre copes a llocs car, perquè de nit no ens deixeu sortir, encara que només siguem gent de bé, però al tren i al metro i pot anar tota la torba, oi? I sense demanar res de res! No teniu res al cap, bé sí cabòries sobre l'independentisme que fins i tot un nen de P3 us desmuntaria! Doc.
  El Negi Conspi Gener 09, 2022 | 11:03
  D'aquí a una setmana o quinze dies ja hi ha restriccions per a no vacunats distingirem entre el bon català aquell que beneficia a la màfia americana i entre el català dolen aquell que BlackRock li molesta perquè no guanya dines.
  Tràgica Gener 09, 2022 | 12:00
  Sembla extravagant que no s'hagin de vacunar els que treballen a residències de gent gran o els metges que treballen als hospitals públics i similars (també pel seu propi risc primerenc). Tot pel dret fonamental de poder infectar a qualsevol: nens a l'escola, que després infecten els pares, avis, etc. Tot és probabilístic i graduable, però si la minoria (no vacunats) s'imposa a la majoria, aquesta pot demanar mesures més estrictes (fins i tot per als vacunats -protegint el llibertinatge dels no vacunats). Catalunya té més morts per milió d'habitants que els Estats Units. Heus aquí el mèrit del govern i els seus drets fonamentals.
  JOSEP Gener 09, 2022 | 15:25
  Jo beo con moltes persones entren a Bars , Restaurants , Cafeterias sense posar LA Mascareta i segur son NO VACUNATS Lo Pitjor de tot es que NO ELS DEMANEN EL PASSAPORT COVID ..LA MASCARETA AL CARRER ES OBLIGATORIA . ¿ Per que les Policias Locals , Guardia Urbana y Mossos de Escuadra NO MULTEN QUI NO PORTA POSADA LA MASCARETA ? Es normal PUJIN MOLT ELS CONTAGIS A CATALUNYA . Si es fan Normes noves anti-Covid i despres els Ajuntaments y Policias no les fan cumplir he .. ELS NO VACUNATS SON UN PERILL DE CONTAGIS per altres persones y para ellos mismos . FALTAN INSPECCIONS POLICIALS A BARES , RESTAURANTES Para complobar se pide el Passaport Covid cosa ara no es fa .
   Lapidari Gener 10, 2022 | 13:49
   I la discriminació actual en restauració i gimnassos no toca "el moll de l'os dels drets fonamentals" potser? Qui son els polítics per afirmar que els centres d'esport (centres de salud, en definitiva) no son fonamentals? I els restaurants? Que tinguin la cara dura de dir aquestes coses quan tothom sap que els vacunats es contagien i contagien més que els no vacunats, és vergonyós. El carnet de rata de laboratori és un passi per contagiar indiscriminadament.
  Joan Gener 09, 2022 | 17:57
  Penso que ja s´ha anat massa lluny implantant el passaport covid. Espero que la gent es desperti abans que sigui massa tard. Em repudia veure gent fent cua a un restaurant i a l´entrada anar dient "pasaporte covid i DNI". Els drets humans i el codi de Nurenberg estan per sobre de qualsevol llei de qualsevol país. El que s´esta fent amb la coacció per vacunar-se és aberrant. Cadascú te que decidir que és fica i que no es fica al seu cos.
  Josep Gener 09, 2022 | 20:08
  Es tindria de fer obligatori la vacunació com a Italia. I a qui no li agradi que el bombin.
  Varist Gener 09, 2022 | 20:22
  No vacunats i l,estrañamor us embolicaria el cap amb una bossa de plastic

Nou comentari