Catalunya continua registrant un descens de casos de Covid-19

La propagació del virus també retrocedeix

Catalunya continua registrant un descens de casos de Covid-19, segons les dades del Departament de Salut publicades aquest dilluns. Tot i que és habitual que els dilluns es reportin menys casos (per endarreriments en la notificació a causa del cap de setmna), avui aquesta xifra és notablement inferior i se situa, amb 119 casos, al nivell previ a la cinquena onada. La pressió hospitalària és l’indicador que, després de setmanes de retrocés, experimenta un lleuger increment, amb tres pacients més amb Covid-19 ingressats en centres hospitalaris, en total 595. A les UCIs hi ha tres persones menys, en total 204.

La propagació del virus també retrocedeix, tal i com indiquen diversos indicadors. El risc de rebrot ha caigut tres punts, fins arribar a 73. La incidència acumulada a 14 dies ha passat a 89,50 casos per cada 100.000 habitants. També la velocitat de propagació es redueix una centèsima i queda en 0,86. La taxa de positivitat ha continuat caient fins a un valor de 2,86.

Pel que fa a la vacunació, la xifra de població general vacunada amb pauta completa ha arribat al 71,1%, mentre que aquest índex entre la població que pot rebre la vacuna, a partir dels 12 anys, se situa en 79,7%. Tot i que són xifres elevades, segons els experts la variant Delta, que és molt més transmissible, requereix un percentatge més elevat de persones vacunades, un fet que fa molt difícil assolir la immunitat de grup.

Aquestes dades, tot i ser favorables, no han estat suficients perquè el Govern hagi decidit aixecar restriccions, principalment les que afecten l’oci nocturn i que han derivat en un problema d’ordre públic per la celebració de botellots. Les restriccions que quedaven vigent es van prorrogar la setmana passada i almenys continuen fins divendres, en espera que es pugui fer alguna revisió aquesta setmana. Una de les principals justificacions per mantenir les restriccions es deu a l’ocupació de llits de crítics i a la prudència que les autoritats han indicat que cal mantenir perquè no sorgeixin problemes per l’inici escolar i la reactivació de la vida laboral després del període de vacances.

Nou comentari