El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya continua deixant enrere la cinquena onada
  • CA

El Departament de Salut ha informat aquest diumenge que hi ha 13 hospitalitzats menys a Catalunya que fa 24 hores com a causa de la pandèmia del coronavirus. Actualment hi ha 476 persones hospitalitzades. D’aquestes, 170 estan en estat crític i es troben ingressades a les Unitats de Cures Intensives dels hospitals públics i privats del país. Són quatre crítics menys que aquest dissabte, quan la xifra se situava en els 174.

Per altra banda, el Departament ha pogut registrar en les darreres hores 286 nous contagis, que s’han confirmat a través de proves PCR o test d’antígens. Des que la pandèmia de la Covid-19 va començar el mes de març de 2020, Catalunya ja ha arribat a registrar 910.222 casos de coronavirus. Aquest diumenge, la velocitat de propagació del virus (RT) se situa en el 0,84, i el risc de rebrot continua lleugerament a la baixa, situant-se en 57 (dos punts menys que aquest dissabte).

La conselleria també ha informat que en les últimes 24 hores s’han registrat dues defuncions i que, per tant, el nombre de morts global a Catalunya des que va esclatar la pandèmia ja és de 23.879. El percentatge de positivitat de les proves de detecció de coronavirus que s’ha fet en aquesta darrera setmana ha estat del 2,17%, i la incidència acumulada del virus en les darreres dues setmanes ha passat de 75,04 a 72,08. No obstant, la incidència dels darrers set dies ha baixat del 31,87 al 30,97.

Aquestes dades arriben després que el Govern decidís reobrir l’oci nocturn, però només als espais oberts, una decisió que la patronal de l’oci nocturn lamenta perquè considera que molts pocs locals poden obrir i que, a la pràctica, es manté el tancament d’aquest sector. Aquesta obertura, de fet, no ha pogut aturar les imatges de botellots, sobretot a la ciutat de Barcelona, on aquests dies de celebra les festes de la Mercè.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa