Catalunya arriba als 9 milions de vacunes administrades

El 67% de la població de més de divuit anys ja té la pauta completa, segons les dades de Salut

Catalunya ha arribat als nou milions de vacunes administrades, tant en els punts de vacunació com en els Centres d’Atenció Primària en els hospitals i altres, segons ha informat aquest dissabte la conselleria de Salut. Segons aquestes dades, actualment un 67% de la població de més de divuit anys ja té la pauta completa de vacunació i més de cinc milions de ciutadans ja estan vacunats amb una dosi. Pel que fa als joves d’entre 16 i 29 anys, un 40% ja ha rebut, almenys, una dosi de vacuna, mentre un 10% ha estat vacunat amb la pauta completa.

Segons explica la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, “és importantíssim que totes les persones es vacunin”. A dia d’avui ja es poden vacunar a Catalunya tots els majors de 16 anys agafant cita a través d’internet. En el cas d’haver-se de posar la segona dosi l’aplicació en la majoria dels casos ja genera la cita de manera automàtica i ho comunica via SMS.

“Hi ha vacunes disponibles i és important no baixar el ritme, no baixar la guardià en aquests moments, tot tenint en compte la situació actual en la que vivim, i és per això que volem que la gent es segueixi vacunant”, ha dit Cabezas. La secretària de Salut Pública també recorda a la ciutadania que “la vacunació és el més essencial que tenim per protegir-nos contra la Covid-19, però també és molt important que continuem mantenint la distància, portem la mascareta posada, que prioritzem les activitats a l’exterior, i a poder ser amb el nostre entorn bombolla de convivència, i si tenim símptomes o estem en quarantena, ens quedem a casa”.

Comentaris

  Pedro 31/07/2021 12:29 pm
  ¿ Cómo 9 millones ? ¿ Cual es la población de Cataluña ?
  Oix 31/07/2021 8:29 pm
  Que no ens han dit que som 7,5 M???? Qui ve a posar se vacunes a Cat?
  Oix 31/07/2021 8:30 pm
  Que no ens han dit que som 7,5 M???? O es que te en conte les dos dosis, potser?

Nou comentari