El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya arriba a Cap d’Any fregant els 4.000 contagis i la Covid fora de control
  • CA

Catalunya arriba aquest 31 de desembre fregant els 4.000 contagis nous confirmats per PCR o tests d’antígens, en concret 3.805, segons les dades del Departament de Salut publicades aquest dijous. La dada supera amb escreix els 1.000 al dia que Salut considera que són els màxims per tenir la situació sota control. La pressió hospitalària registra, però, 25 persones menys ingressades amb Covid (en total 1.795), tot i que tres més ocupen llits d’unitats de cures intensives.

El número de casos s’ha intensificat progressivament aquesta setmana a mesura que s’han anat declarant els contagis que van tenir lloc durant el pont de la Puríssima i també a partir d’avui s’espera que es comencin a notificar els que són fruit de la mobilitat de Nadal. En tres dies s’ha passat de 2.965 a 3.639 i 3.805 i demà es podria superar la barrera dels 4.000, tornant al nivell de principis de novembre.

Aquestes dades s’acompanyen del descens d’altres indicadors. El risc de rebrot passa de 328 a 324 i la velocitat de propagació baixa d’1 i es col·loca en 0,99. La fórmula emprada per calcular aquests valors no reflecteix la realitat epidemiològica, que és pitjor.

Pel que fa a morts, Catalunya en comptabilitza 16 més i el total se situa en 17.060, una xifra que el Govern considera de “catàstrofe”. De moment, segons les dades oficials, ja hi ha 3.053 persones vacunades amb el vaccí de Pfizer.

Tot i l’augment de contagis, el Govern va decidir no endurir les mesures per Cap d’Any, nit en què es manté la flexibilització del toc de queda fins a les 01:00 de la matinada. El Govern ha considerat que morue aquest toc de queda no hagués canviat gaire la situació perquè la gent simplement mouria l’hora de trobar-se.

Per afrontar aquesta nit en què es preveu que augmenti la mobilitat, el Departament d’Interior prepara un dispositiu especial de Mossos d’Esquadra. A la ciutat de Barcelona hi haurà mig miler d’agents entre mossos i agents de la Guàrdia Urbana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa