Catalunya, en alerta pel temporal: recomanacions per fer-hi front

Catalunya es troba en alerta per una onada de mal temps que es preveu que es faci notar aquesta mateixa setmana i que comenci amb màxima intensitat aquest mateix dimarts. Es calcula que a partir d’avui es formi una pertorbació a la Mediterrània Occidental i el país entri de ple sota el radi d’acció d’aquesta borrasca. És per tot això que Protecció Civil ha publicat a primera hora d’aquest matí una sèrie de recomanacions per fer front a aquest temporal, que es preveu que sigui dur.

En primer lloc, es recomana que la població “s’allunyi de rieres i zones que es puguin inundar“. Així mateix, s’insta la gent a no aparcar el cotxe ni cap altre tipus de vehicles a prop d’un espai com aquest. Per altra banda, també es recomana la ciutadania a no travessar o creuar zones inundades, per molt que aquestes semblin poc profundes. “Podeu ser arrossegats pel corrent“, recorda protecció civil a través d’una piulada publicada al seu compte de Twitter. Així mateix, també recorda que en cap cas s’ha de baixar a zones inundades com un soterrani o un pàrquing per retirar-hi el cotxe; assenyalen que podria ser perillós.

Protecció Civil ja va publicar un vídeo fa quatre anys en el qual es resumien algunes de les coses bàsiques que es poden fer enmig d’un temporal per evitar les seves pitjors conseqüències. A banda de recomanar “estar atent a les prediccions” meteorològiques, al vídeo s’assenyala que cal mantenir drets els desguassos, especialment als “terrats dels edificis“. També es diu que és bo dur a sobre un transistor, així com “tenir el telèfon carregat“, desconnectar l’interruptor general de l’electricitat en cas d’inundació, “tancar portes i finestres i obturar totes les escletxes, retirar els mobles de l’exterior” i rebaixar la velocitat i mantenir la distància de seguretat quan es condueix.

El temporal d’aquest dimarts ja ha començat a tenir els seus efectes. Protecció Civil ja ha publicat una llista on apareixen les trucades al 112 que ja s’han efectuat en les darreres hores. Se n’han rebut una cinquantena, i la majoria s’han rebut a la zona de les Terres de l’Ebre i les comarques de Tarragona.

Comentaris

  ciutadà Novembre 23, 2021 | 08:25
  En situacions com aquesta cal tenir sentit comú. Però aquest és el menys comú dels sentits.
   Humà Novembre 23, 2021 | 13:24
   Solament cal veure el sentit comú durant el què portem de la pandèmia de la covid-19... o el gruix dels "conductors" de patinets elèctric... El segon sentit menys comú és el sentit cívic.
  ciutadà Novembre 23, 2021 | 08:25
  En situacions com aquesta cal tenir sentit comú. Però aquest és el menys comú dels sentits.
  Ivana Novembre 23, 2021 | 11:49
  Segur que no exagereu massa ??
   Daixonses Novembre 23, 2021 | 13:36
   On vius ? Què vol dir "exagerar" per a tu ? També ets no vax i negacionista de la pandèmia de la covid-19 ? Et va costar convèncer també de la necessitat de cobrir-te el nas i la boca, de la neteja sovintejada de mans i de mantenir una certa distància ? Parlem-ne. Ah ! On tu vius hi ha a prop rieres, barrancs, rius i / o zones inundables ? Vius en alguna zona del país on es preveuen aiguats ?
  todos contentos Novembre 23, 2021 | 12:51
  Con tal de que no se ahoge doctor amor extraño, todos contentos.

Nou comentari