El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya, en alerta davant d’una onada de mal temps
  • CA

Catalunya es troba en alerta per una onada de mal temps que es preveu que arribi aquesta setmana. Segons les previsions meteorològiques, tot indica que el pitjor dia serà el dimarts. Es calcula que es formi una pertorbació a la Mediterrània Occidental, i el país entrarà de ple sota el radi d’acció d’aquesta borrasca. Això provocarà, segons pronostica el Meteocat, precipitacions generals “que podran descarregar amb intensitat i deixar acumulacions importants“. També s’espera que arribi vent i onatge.

Es preveu que aquest temporal pugui arribar a generar pluges que provoquin caigudes d’aigua de 100 litres per metre quadrat en 24 hores. El Meteocat ha compartit al seu perfil de Twitter uns gràfics per ajudar a fer-se la idea de com podrà ser aquest temporal. A les piulades s’explica que a partir del final del dilluns poden començar “xàfecs forts” que vagin acompanyats de tempesta, i que serà a partir del dimarts quan “es reforçarà el vent de component est i s’alterarà l’onatge a tota la costa, amb notable mar de fons d’aquest component”.

Es preveu que aquesta onada d’aire d’origen polar faci que als Pirineus caigui neu. Serà un dels primers episodis de neu d’aquesta temporada, i es preveu que deixi gruix a les diverses zones muntanyoses del país. Segons els darrers models meteorològics, es calcula que la massa d’aire no sigui tan i tan freda, de manera que la cota de neu serà alta. Això, però, provocarà que hi hagi més saturació d’humitat. Es calcula que la cota de neu es mogui de mitjana entre 1.200 i 1.500 metres, i dimarts podria arribar a enfilar-se fins els 1.600 metres o 1.800. Ara bé, el dijous podria arribat a baixar fins els 900 o 1.000 metres.El cas és que en alguns punts del país poden produir-se significatives acumulacions de neu. De fet, a les cotes mitjanes i altes dels Pirineus i Prepirineus es podran acumular més de mig metre de neu.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sara a novembre 21, 2021 | 18:32
    Sara novembre 21, 2021 | 18:32
    Mal temps? Que infantils que sou. Voldreu dir temps inestable. Si és bo o dolent depèn dels gustos de cadascú. A més, amb la sequera que patim moltes zones, hauria de ploure a bots i barrals.
    • Icona del comentari de: Joan pere Perpinya Catalunya nord a novembre 22, 2021 | 00:15
      Joan pere Perpinya Catalunya nord novembre 22, 2021 | 00:15
      Si exacte

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa